Tundub, et "live fast, die young" ("ela kiirelt, sure noorelt") mentaliteet on nii võimas, et mehed käsitlevad lahkuminekut tõesti tõelise vabadusena. Sageli tuleb elatise (isegi näruse miinimumelatise!) saamiseks pöörduda kohtusse, lastekaitseametniku juurde ja last isale justkui vägisi peale suruda. Seaduse järgi on lapsel kaks vanemat, päriselus näeb see paraku välja nii, et sageli on ema see, kes peab alati aega omama, kellel ei tohi eraelu olla ja kellele isad justkui suure teene teeksid, kui kord kuus oma lapsega nädalavahetuse veedavad.

Tegelikult see ei tohiks ju nii olla? Ideaalis näeks olukord välja nii, et ema ja isa kaklevad õiguse üle last hoida, mitte kohustuse. Miks tuleb sageli last nagu mingit suurt karistust ja kohustust isale pähe määrida? Sageli on nii, et isal on justkui õigus eksprompt teatada, et tema sel nädalavahetusel last hoida ei saa ning siis on ema asi ja kohustus kõiki oma plaane muuta ja see aeg leida. Isa võib, ema peab. Kas see on õiglane?

Noortele naistele heidetakse ette, et miks te ei sünnita. Süüdistatakse ebapatriotismis ja Eesti rahva välja suretamises. Sageli võib samas aga erinevates foorumites kohata tänitavat lauset: "Mis sa siis sünnitasid neid lapsi, kui sa nendega ise hakkama ei saa? Iga naine peab sünnitama ainult nii palju lapsi, kui ta on võimeline üksi üles kasvatama!" Aga kes oskab seda üksi üles kasvatamise momenti näha olukorras, kus ka mees väga last soovib - aga millegipärast hiljem väikese lapsega ema kõrvalt uue naise leiab või niisama minema kolib, sest äkitselt selgasadanud kohustused tunduvad oi kui piiravad ja elu tuleb ju ometi täiel rinnal nautida...

Miks pole lapse emal õigust suvaliselt teatada, et ma täna last ei hoia, vaata ise, kuidas hakkama saad? Võibolla tahaks emagi vahepeal pääseda teatrisse, kohvikusse, sõpradega õlut jooma? Miks ema peab, aga isa võib? Miks mehed "peavad saama aeg-ajalt sõpradega lõõgastuda" (sageli enamik õhtuid nädalas), aga kui ema tunnistab, et temagi tahaks näiteks jaanipäeval või reedel võtta sõpradgea pudeli veini, siis on ema kohe rongaema?

Ja nõnda nad välja suridki.