Teisipäeval (7. augustil) võttis Süddeutsche Zeitungi veergudel sõna liiduperekonnaminister Kristina Schröder (CDU), tuues esile, et ta toetab oma erakonna liikmete avaldust. Poliitiku arvates peaksid partnerluse sõlminud paaridele kehtima samad soodustused (Ehegatten-Splitting), kui abielupaaridelegi, vahendab BNS.

«Fraktsiooni ettepanek tuleb õigel ajal, sest ka homod ja lesbid võtavad partnerluses elades enda peale vastutuse. Seega esindavad nad konservatiivseid eluväärtusi,” ütles Schröder, kes veel ise pidi saades perekonnaministriks katoliku kiriku moraalsel survel abielluma oma tollase elukaaslasega. Vaimulikud esindasid arvamust, et perekonnaministriks ei või olla vabaabielus elav naine.

Toetavad sõnad lausus samuti Baden-Württembergi liidumaa CDU esimees Thomas Strobl: “Poliitika ülesannete hulka ei kuulu individuaalsete elukommete hindamine. Kõige tähtsam on, et kaks inimesest kannavad üksteise eest vastutust. Kas need inimesed on kaks meest või kaks naist, ei oma mingisugust tähtsust.” Strobli sõnavõtt oli üllatav, kuna teda peetakse konservatiivseks. Kuid just tema ütlus demonstreerib selgelt, et nooremal põlvkonnal, kes on kasvanud üles vabas õhkkonnas, pole homoseksuaalsusega mingeid probleeme.

Vabad demokraadid (FDP), sotsiaaldemokraadid (SPD), rohelised (Grüne) ja vasakpartei (Die Linke) tervitasid ministri ettepanekut. Wolfgang Schäuble (CDU) juhitud liidurahandusministeerium ei näe aga vajadust muudatuste läbiviimiseks. CDU koalitsioonipartnerid, FDP ministrid Philipp Rösler (majandus) ja Sabine Leutheusser-Schnarrenberger (justiits) soovivad aga praegust tulumaksuseadust muuta. Veel puhkusel olev Angela Merkel (CDU) ei ole oma arvamust (veel) avaldanud. Üleüldiselt on aga teada, et liidukantsleril pole erineva seksuaalse orienteeringuga inimestega probleeme. On ju tema enda ihujuuksur Udo Walz partnerluses elav gei.

Eelmiseks aastaks oli liitvabariigis sõlmitud 27 000 partnerlust. CDU-liikmete, nende hulgas franktsiooni esimehe asetäitja Ingrid Fischbach ja tervishoiu eksperdi Jens Spahni arvates ei või aktsepteerida tõsiasja, et ikka ja jälle peab liidupõhiseaduskohus manitsema poliitikuid, kuna nad kohtlevad kodanikke ebavõrdselt. Momendil on homopaaridel küll samad kohustused, kuid mitte samad õigused. 8. augustil teatas Karlsruhe kõrge kohus, et homode ja lesbide ebavõrdne kohtlemine on põhiseaduse vastane. Äsja tehtud otsusest võib järelda, et kohtunikud kuulutavad järgmisel aastal ka praeguse maksustamismudeli ebaseaduslikuks.

Tänu “killustamisele” väheneb abielupaari tulumaksu suurus. Maksuamet liidab kokku abikaasade sissetulekud ja jagab need siis võrdselt mehe ja naise vahel. Juba praegu on laekunud põhiseaduskohtule mitmeid kaebusi partneluse sõlminud paaridelt. Samuti on mitmed maksuametid ja liiduvalitsused nõudnud ebavõrdse kohtlemise lõpetamist.
Sellele lisaks on ülemkoda (Bundesrat) esitanud liiduvalitsusele nõudmise võtta partnerluse sõlminud paarid sisse tulumaksuseadusesse.

Saksamaal kehtib äärmiselt komplitseeritud maksusüsteem. Abielupaaride tulumaksu maksmise “killustamine” tähendab näiteks, et kui abikaasad teenivad aastas kokku 80 000 eurot, siis oleks nende tulumaksu suurus 25 428 eurot. Tänu sissetulekute “killustamisele” ehk kokkuliitmisele peavad nad aga maksma 7 414 eurot vähem. Soodustused kehtivad ka lastetuile abielupaaridele.

Esimese homopartnerluse sõlmisid Saksamaal Reinhard Lüschow ja Heinz Friedrich 1. augustil 2001. Süddeutsche Zeitung kritiseerib oma artiklis “Tere tulemast reaalsesse ellu, CDU”, et konservatiivid on 11 aastat sulgenud oma silmad reaalsuselt.