Tkatšov toonitas, et naabruses asuvas Stavropoli krais tunnevad venelased end naabervabariikide elanike massilise immigratsiooni tõttu ebamugavalt. „Ja täna ma mõtlesin ja arutasin, et meil on veel aega: Kaukaasia ja Kubanimaa vahel on filter – Stavropolimaa. Aga nüüd ma näen, et seda pole. Järgmised oleme meie teiega,“ ütles kuberner Lenta.ru vahendusel.

Tkatšov tõi näiteks Jugoslaavia ajaloo. Nimelt muutusid albaanlased Kosovos rahvusvähemusest enamuseks (Vene väljaanne märgib siinkohal, et Tkatšov ajas sellest rääkides segamini horvaadid ja serblased). Sellega seoses rõhutas kuberner vajadust säilitada olemasolev proportsioon Kaukaasia rahvaste ja slaavlaste vahel.

Kasakate družiinad asuvad politsei juhendamisel Krasnodari krais patrullima alates 1. septembrist. Neid on umbes tuhat ja nende töö makstakse kinni kraieelarvest. Aastaks on ette nähtud 650 miljoni rubla (16 miljoni euro) eraldamine ning ühe kasaka palgaks mõeldud 20 000-25 000 rubla (umbes 500-625 eurot).

Kuberner selgitas, et politseinikke piiravad nende tegevuses kodanikuühiskonna normid, aga koos kasakatega hakkavad nad end kindlamini tundma. „See, mis pole lubatud teile, on lubatud kasakale,“ kuulutas Tkatšov.

„Sellisel viisil - ma olen veendunud, et meil pole teist teed - hakkame me peale suruma ja looma korda, küsima dokumente ning tegelema migratsioonipoliitikaga,“ toonitas kuberner ja lisas, et kogu tegevus peab jääma seaduse raamidesse.

Kasakate ja politseinike ühispatrullide algatust hindas positiivselt Venemaa siseministri asetäitja Sergei Gerassimov. Ta ei välistanud, et Kubani praktikat rakendatakse ka teistes regioonides.