Vahel mulle tundub, et meie, naised, sünnime siia ilma teadmisega, et peame olema ilusad. Ilu määrab meie populaarsuse ja konkurentsivõime, eelised teiste liigikaaslaste ees. Kes siis loob selle ilu või mis on üldse ilus? Täiuslikkus ja ebamaisus, naine ilma ühegi kortsu ja iluveata? Ka mina tahan ajakirja lugedes ja selle pilte vaadates ära tunda iseennast. On kahju, et naise välimuse kujutamine meedias on nii vildakas.

Kõik teavad, et sellist naist nagu reklaamides või ajakirjade kaantel pole tegelikult olemas. Naist ilma kortsude, karvade, tselluliidi või mõne lisakilota. Naist, kes näeb välja nagu barbie. Ometi püüdleme sellise ilu poole, mida pole reaalsuses võimalik saavutada. Miks loome endale sellise iluideaali, mille poole püüdlemine on juba algusest peale ebareaalne? Keda me petame? Ja kui me ei vasta Photoshopi loodud standarditele, siis arvame endast hulga vähem.

Mida generatsioon edasi, seda rohkem imbub meie ühiskonda võltslikkust - kunstripsmed, juuksepikendused, kunstküüned, kunstrinnad jne. Need on juba nii tavalised abivahendid, loomaks „täiuslikku“ ilu. Meik, milleta pole kuidagi võimalik olla ilus. Ka kuulsused on tavaelus hoopis teise näoga, niiet tänaval mööda kõndides on neid raske ära tunda.

Mina julgen väita, et Photoshop toodab madala enesehinnanguga naisi, kes ei oska hinnata oma loomulikku ilu. Kui noor naine näeb ajakirjades pilte barbie-tüdrukutest, siis ta tahab ka selline välja näha. Selle „tahtmise“ sisendavad talle pildid erinevatest ajakirjadest ja reklaamisest. Kuna aga ilus naine on meedia mõistes pikk, sale, "colgate naeratuse" ja veatu nahaga, siis on selle ilu saavutamine enamus naistele ülejõu käiv ettevõtmine. Naised avastavad, et nad polegi sellised ja tunnevad ennast vähem väärtuslike ja kenamatena.

Photoshopi kasutamine loob illusiooni ja ebareaalsed iluideaalid, milleni pole tegelikult võimalik jõuda. Oleme siis targemad ja muudame seda, et mitte kasvatada üles järjekordset põlvkonda haavatud enesehinnanguga naisi. Mina igatahes võtan Julia Bluhmist eeskuju ja kutsun Eesti ajakirju üles vähem kasutama Photoshopi!