Aasta jooksul on Eesti Energia (EE) e-teeninduse igakuiste kasutajate arv kasvanud seitsmekümnelt tuhandelt 250 000 kliendini, mis tähendab, et igast teisest Eesti Energia kliendist on saanud e-teeninduse püsikasutaja.

„Klienditelefonil teenindame kuus kuni 40 000 klienti, e-teeninduses aga 6 korda suuremat hulka inimesi,“ võrdles EE teenindusdirektor Sten Argos ta kaht enimkasutatavat kanalit. Populaarseim e-teenus on elektriarvesti näidu teatamine.

Argos soovitab elektriklientidel, kes veel Eesti Energia e-teenindust ei kasuta, sellega kindlasti tutvuda, sest juba loetud kuude pärast saavad kliendid seal sõlmida oma esimese avatud turu elektrilepingu.

„Eestimaalaste internetilembuse tõttu panustame avatud elektriturul enim just e-teenindusele. Lihvime kogu süsteemi sedavõrd selgeks ja lihtsaks, et lepingu saab sõlmida vaid paari hiireklikiga.“

Et eesolevateks muudatusteks paremini valmis olla, tuleks just nüüd e-teeninduses üle kontrollida oma kontaktandmed – postiaadress, telefon ja e-post. Vaid nõnda võib klient olla kindel, et elektrituru avanemise eel jõuab vajalik informatsioon temani õigeaegselt. Tänaseks on Eesti Energia e-teeninduses oma kontaktandmeid värskendanud ligi 70 000 klienti.

Eesti Energia müügi- ja teenindusdirektor usub, et e-teeninduse populaarsust on tõstnud ka kasulikud lisalahendused nagu personaalne energiaprofiil või tarbimisajalugu. Näiteks saab klient Eesti Energia e-teeninduses energiaprofiili 23 küsimusele vastates ülevaate oma elektri-ja küttekuludest, praktilisi soovitusi kulude alandamiseks koos eeldatava rahalise kokkuhoiu ja ligikaudse tasuvusajaga.

Juulikuus uuenes ka tarbimisajalugu, mis aitab kliendil analüüsida oma viimase kolme aasta tarbitud elektrikoguseid, võrrelda eri perioode, aastaaegu, tarbimiskohti ning märkida graafikutele sündmusi, mis võiksid tulevikus elektritarbimist mõjutada.

Eesti Energia e-teeninduse kasutajaks saavad end registreerida kõik eestimaalased, ka need, kel pole Eesti Energiaga lepingut või kes elavad teiste võrguettevõtjate teeninduspiirkondades üle Eesti.