Agentuur Yonhap teatas, et naist on näha eelmise aasta veebruaris Põhja-Koreas avaldatud videosalvestusel ühelt kontserdilt. Yonhapi väitel sai Ri kuuekuulise väljaõppe esileedi kohustuste täitmiseks, vahendab Daily Telegraph.

Ajaleht Chosun Ilbo teatas, et Ri tegutses kuni eelmise aastani aktiivselt orkestris Unhasu ning olevat esinenud Kim Jong-unile ja viimase isale Kim Jong-ilile 2010. aasta vana-aastaõhtul.

„On võimalik, et Jong-un valis ta naiseks pärast kontserdisaalis nägemist,“ teatas üks allikas Lõuna-Korea lehele.

Teine allikas ütles ajalehele, et pärast abiellumist läbis Ri kuuekuulised kursused esileedi kohustuste täitmise kohta riigi prestiižseimas Kim Il-sungi ülikoolis.

JoongAng Ilbo nimetas Rid samuti endiseks lauljaks, keda noor Kim märkas esinemise ajal. Ajalehe teatel olevat Kim Jong-il Ri esileediks välja valinud, kui töötas välja oma troonipärimise plaani.

Kim Il-sungi ülikooli lõpetanud Ri on JoongAng Ilbo teatel pärit riigi põhjaosast Põhja-Hamkyongi provintsist ning tema isa on teadlane ja ema arst. Dong-A Ilbo esitas naise päritolu kohta sarnaseid andmeid ja teatas, et paar abiellus 2009. aastal.