Lugeja märkis, et õõvastavalt onaneeriv liputaja käib hommikuti poole üheksa ajal autoga Asula tänava väikesel parkimisplatsil ning teda nähti sel nädalal nii teisipäeval kui ka täna hommikul. Lugeja oskab kirjeldada täpselt ka sõidukit ning märkis, et info on edastatud ka politseile.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Andres Sang ütles Delfile, et täna hommikul anti politseile tõesti teada, et Kitseküla rongipeatuse juures on valges kaubikus isik, kes tegeleb liputamisega ja ehmatab naisi. Teada anti juhtunust Sanga sõnul poole kaheksa ajal ning avaldus kirjutati üheksa ajal, mistõttu patrulli enam kohale saatma ei hakatud.

Edasi tegeleb juhtumiga Sanga kinnitusel piirkonna konstaabel. Tõenäoliselt alustatakse esialgu väärteomenetlust avaliku korra rikkumise paragrahvi alusel. Süüdi mõistmise korral võib sellise teo eest karistuseks määrata kuni 400-eurose rahatrahvi või aresti.

Liputajat nähes tuleks sellest Sanga sõnul politseile võimalikult kiiresti teada anda ning võimalusel ka ise sündmuskoha lähedusse jääda. Oluline on, et inimene on nõus tegema avalduse ning olema menetluses tunnistaja, kuna muidu jäävad politsei käed liputaja süüdi mõistmisel lühikeseks.