Lisaks peab rakendus kasutajat informeerima tähtpäevade ajaloolise tausta ja sisu kohta.

Rakendus sisaldab endas kokku ligi 80 tähtpäeva ja sündmust. Nende hulgas riiklikud ja rahvuslikud pühad ning tähtpäevad, lipupäevad ja Eesti riigi 95. aastapäeva tähistamise raames toimuvad sündmused. Riigikantselei ootab hankel osalejatelt ettepanekuid rakenduse lisavõimaluste kohta, mis laiendaksid kalendri kasutajate hulka ja muudaksid ta sihtgrupile atraktiivsemaks.

Rakenduse kasutajate sihtgrupp on eelistatult nutiseadmeid kasutavad noored, kuid mõeldud kasutamiseks kõigile vanuserühmadele. Kalendris olevate sündmuste kirjeldused peaksid olema selged, värsked, vaimukad ja faktitäpsed.

Hanke tingimuste järgi peab nutitelefoni ja tahvelarvuti rakenduses olema võimalik vaadata tähtpäevi rakenduse kalendrivaates ja nimekirja vaates kuude kaupa. Tähtpäeva detailses vaates peab rakendus kuvama kasutajale tähtpäeva nimetuse, lühikirjelduse ja tähtpäeva illustreeriva pildi.

Rakendus peab saatma kasutajale nutiseadme ekraanile meeldetuletuse saabunud tähtpäevast. Teavitusest peab olema võimalik liikuda rahvakalendri rakendusse ja lugeda lisainfot antud tähtpäeva kohta. Tähtpäeva meeldetuletuse aeg enne tähtpäeva algust peab olema võimalik defineerida tähtpäeva põhiselt. Näiteks emadepäeva teavitus kuvataks riigikantselei ettekujutuse järgi kasutajale emadepäevale eelneval õhtul, kuid mõne teise tähtpäeva puhul võiks teavitus tulla tähtpäeva hommikul.

Rakendus peab olema ühendatav kasutaja Facebooki kontoga ja kasutajal peab olema võimalus teavitada oma Facebooki sõpru tähtpäeva tähistama asumisest. Tähtpäeva tähistama asumisest teeb mobiilirakendus postituse kasutaja Facebooki seinale koos tähtpäeva lühikirjeldusega.

Rakenduse tähtpäeva detailses vaates peavad olema Facebooki kasutajate profiilide pisipildid, kes on juba märkinud end antud tähtpäeva tähistama. Eelisjärjekorras kuvatakse nende Facebooki kasutajate profiilipilte, kes kuuluvad mobiilirakenduse kasutaja sõprade hulka. Kui mobiilirakenduse kasutaja sõprade hulgast veel mitte keegi ei ole märkinud end antud tähtpäeva tähistama, siis kuvab rakendus 10 viimati tähtpäeva tähistamist märkinud kasutaja pisipilti.

Rakenduses peab olema võimalus salvestada tähtpäevi oma nutiseadme sisemisse kalendrisse.

Rakendus peab töötama Android ja iOS operatsioonisüsteemiga nutitelefonides ja tahvelarvutites.

Riigikantselei ootab hankel osalejatelt pakkumisi 7. augustini.