Fares väitis lisaks, et suuri pommitamisi üle kogu Süüria on režiim korraldanud koostöös al-Qaidaga, vahendab BBC News.

On teada, et Süürial on märkimisväärne keemiarelvade varu. Naaberriikides ja lääne valitsustes muretsetakse üha rohkem nende relvade saatuse pärast, kui režiim peaks langema.

Kui Faresilt küsiti, kas president Bashar al-Assad võiks kasutada keemiarelvi opositsiooni vastu, ütles ta BBC-le, et ta ei välista seda, nimetades Assadit nurka aetud haavatud hundiks.

„On olemas informatsioon, kinnitamata informatsioon loomulikult, et keemiarelvi on kasutatud osaliselt Homsi linnas,“ ütles Fares.

Fares väidab, et al-Qaida sunniitidest võitlejate koostöö alaviitidest vähemuse domineeritud režiimiga on paljudele üllatus. „Ajaloos on palju tõendeid, et paljud vaenlased ühinevad, kui nende huvid ühte langevad,“ nentis Fares. „Al-Qaida otsib liikumisruumi ja toetust, režiimi otsib võimalusi Süüria rahva terroriseerimiseks.“

Fares on olnud kõrgetel ametikohtadel Süüria valitsevas Baathi parteis ja mõjuvõimsates julgeolekuteenistustes ning olnud mitme provintsi kuberner.

„Ükski süürlane, mitte ainult mina, ei kujuta ette, et Bashar al-Assad loobub võimust poliitilise sekkumise teel... Ta kukutatakse ainult jõuga,“ ütles Fares.