Eelmisel aastal olin veendunud et Getter Jaani toob Eestile vähemalt teise või kolmanda koha. Tegelikult jäime hoopis tagant poolt teiseks ehk Eesti saavutas eelviimase koha. Esikoha tõid meile küll kunagi Tanel Padar ja Dave Benton. Kuigi Ott Lepland minu lemmikute hulka ei kuulu, loodan siiski, et Eesti pääseb ka finaali. Kahtlen selles siiski väga, aga imesid võib juhtuda.

Läbi aegade on Eurovisioon olnud erinevatest artistidest kirju ning lavashowd on olnud kõvasti. Mõnel korral on võitnud ka lavashowga silma paistnud esineja, kuid on olnud ka hoopis vastupidiseid juhuseid. Iial ei või teada, mida Eurovisioonil tegelikult hinnatakse. Paljud inimesed on arvamusel, et Eurovisioonil ei hinnata mitte laule ega lauljaid, vaid kõrgeid punkte annavad üksteisele naabrid ning riigid, mis on omavahel heades sõprussuhetes. Näiteks Eesti on andnud Venemaale kõrgeid punkte, kuid venemaa meie vastu pole alati nii lahke olnud. Soome ja Rootsi on siiski lahkemad olnud.

Eestit on esindanud Eurovisioonil paljud erinevad artistid ning isegi hea laul ja superstaarist laulja on omadega viimaste hulka jäänud. Minu arvates Silvi Vraidi lauldud "Nagu merelaine" oli tõeliselt vahva laul ja Silvi Vraidil on võimas hääl. Kahjuks laulu esimeste hulka ei arvatud.

"Everybody" Tanel Padari ja Dave Bentoni esituses tõi Eestile esikoha. Antud loo puhul tuli kasuks ilmselt särav esitus ja silmapaistvad artistid.

Sel aastal esindab meid Ott Lepland lauluga "Kuula". Kuna Ott Lepland minu lemmikute hulka ei kuulu, siis ma siinkohal kiidulaulu kirjutama ei hakka ning samas ka halvustada ei soovi. Hoian siiski pöialt, et "Kuula" pääseb finaali. Tegelikult seda ma ei usu paraku. Imesid võib juhtuda muidugi.

Muigama ajab see, et juba mõnda aega on meedia võtnud suuna kajastada igat Ott Leplandi sammu. Näiteks Olavi Pihlamägi muigas Leplandi üle, et ta olevat laulmise ajal nii närvis, et hoiab mikrofonist kinni nagu kargust.

Peagi saame näha, kui kõrgelt Eurovisioon siis meie palju kiidetud laulumeest hindab.

Kui Eestil on naaberriikidega head sõprussuhted, siis võime ehk neilt kõrgemad punktid saada ning tänu sellele ka parema koha.