Oldenburgi kohus võttis 48-aastase Eesti kodaniku karistuse pikendamisel arvesse tema varasemat Saksamaal mõistetud karistust, vahendab BNS.

Westerstede kohus mõistis tänavu 21. veebruaril kahe aasta ja kuue kuu pikkuse vanglakaristuse Eestist pärit mehele, kes jäi mullu sügisel politseile vahele kolme kilogrammi marihuaanaga.

Eestlane jäi suure koguse marihuaanaga vahele mullu 1. septembril Põhja-Saksamaal Alam-Saksi liidumaal Hollandi piiri lähedal. Uimastivedaja jäi juhuslikult vahele rutiinse politseioperatsiooni käigus A28 maanteel Blohi parkimisplatsi juures, kus kontrolliti kõiki möödasõitvaid autosid. Politsei esindaja sõnul sai mehele saatuslikuks politseioperatsioonis osalenud narkokoer, kes tundis Opeli sõiduauto stange alla peidetud marihuaana lõhna ja juhatas nii korrakaitsjad uimastini.

Autost leitud kolme kilogrammi marihuaana tänavahind on Saksamaal 30 000 eurot.

Mees väitis eeluurimisel, et ei olnud autosse peidetud uimastist teadlik. Ta rääkis, et tutvus Hollandis juhuslikult nelja venelasega, kes tegid talle ettepaneku toimetada Opeli sõiduauto Lätti. Ta väitis, et auto kohaletoimetamise eest lubati talle 1000 eurot.

Mehe mobiiltelefoni kõnede väljavõttest selgus, et ta oli Hollandis kohatud venelastega tegelikult juba varem kohtunud ning pidanud nendega telefonikõnesid ammu enne väidetavat juhuslikku kohtumist.

Uimastiveolt tabatud mees on ka varem kriminaalkorras karistatud. Enne mullu septembris Saksamaal tabamist oli ta just lõpetanud Eestis seitsmeaastase vanglakaristuse kandmise, mille kohus määras talle rahapesu eest.