26. aprilli hommikul alusatsid saatejuhid saadet mingis ajalehes olnud teemal huntidest ja meenutasid samas ka "Mõmmi ja aabitsa" saadet, kus tegelasteks hundikutsikad Uudu ja Uugu. Siis näidati, kuidas rahvas autos sõidab ja laulab ning "tervitusteksti" hulka kuulus ka konna näitamine (konna tuletati meelde ka saate lõpuosas) ning lisati, et ega konn ilmselt kurge ei oota. Siit ka võiks "Terevisioonile" panna naljaga alapealkirja, et "Terevisioon" on hommikul nagu kurge ootav konn. Kure rollis oleksid vaatajad, konna osa pakuks saatejuhtidele, sest mida muud nende tervitustekst saate alguses on, kui mitte konna krooksumine?!

Kuna vaatasin 26. aprillil ETV "Terevisiooni" saate sel hooajal esimest korda algusest lõpuni, siis panin kirja ka saatesisu ning toon selle siinkohal ka ära.

Kui "Terevisioon" kell 06.55 algas, oli saatejuhtide Katrin Viirpalu ja Urmas Vaino sissejuhatav tervitusjutt esmalt huntidest ning see teema pidi olema ühes ajalehes. Huntidest rääkides meenutati kunagist lastesarja "Mõmmi ja aabits" kus õpetati lastele tähti ning saatejuhid meenutasid hundikutsikaid Uudut ja Uugut. Edasi läks jutt autosõidule ja näidati autos laulvat seltskonda ning siis ühte konna esiplaanil, kelle kohta saatejuht Vaino ütles, et ega konn ometi seal kurge ei oota.

Viis minutit tervitusjuttu aetud, tulid eetrisse esimesed, kella seitsmesed uudised muigelsuuga eelnevat juttu kuulnud Kerli Dello ettekandes.

Uudised kuulatud, tehti juttu ajalehtedest, järgnes vestlus kokaga, kelleks oli Anu Laan. Seejärel räägiti saate teemadest, järgnes multifilm Mašast ja karust ning siis oli hommikuse esimese intervjuu aeg. Stuudios ettevõtjad Toomas Uibo (kunagine lauljast lapstäht, keda tituleeriti kunagi "imelapseks" suisa oma erilise lauluhääle tõttu) ja Kuldar Leis. Nendega tehtud intervjuu ajal võeti ette veel ka kolmas intervjueeritav ja selleks oli telefoniintervjuud andev ajakirja "Director" peatoimetaja Taivo Paju. Jutuks eksport.

Taas ülevaade ajalehest, uudised Kerli Dellolt, siis pilt kööki kokaproua tegemiste juurde ning seejärel intervjuu perearst Anneli Talvikuga ning perearsti kiirustati tagant, et intervjuuks ettenähtud aeg on läbi saamas. Vaja oli veel ju enne uudiseid teha juttu ka HÕFF-ist (Haapsalu õudusfilmide festival) ning sõna sai Maria Reinup.

Kui kella kaheksased uudised kuulatud, tegid saatejuhid juttu taas saate teemadest, siis järgnes intervjuu lilleseadjate-floristide Ahti Lyra ja Inno Joonasega. Kui intervjuu tehtud, vaadati taas kööki - mida kokk teeb ning siis läks jutt jooksule üle. Raina Järvalt ja Mati Lilliallik olid vestluskaaslased. Seejärel olid ekraanil "Kultuuriteated", ülevaade ajalehest ja Kerli Dellolt viimased hommikused uudised. Peale uudiseid tuletas satejuht meelde hommikul tervituskõnes tehtud juttu konnast ning korrati intervjuud ettevõtjate Toomas Uibo ja Kuldar Leisiga.

Kui korduses olnud intervjuu taas ekraanil olnud, viidati õhtusele ETV saatele "Muusikatuba", mida soovitati kindlasti vaadata. Siis anti sõna lauljatar Merlyn Uuskülale, kes laulis rütmika loo "See öö" ning piigad tegid taustal hoogsalt šõud. Ja siis järgnesid saatejuhtide lõpusõnad "Kohtume taas homme hommikul".

Selline oli siis see ETV "Terevisioon". Vaadatud ta sai, aga kui poleks vaadanud, siis poleks ma midagi olulist nägemata jäänud. Merlyn Uusküla etteaste oli siiski minu jaoks saatest ainuke tore asi ning sellist rütmikat muusikat peaks saates rohkem olema.

Mida annab vaatajatele jutuajamine kokaga ja ülevaated ajalehtedest? Milleks on vaja korrata hommikust esimest intervjuud saate lõpuosas?

Saadet vaadates jääb selline mulje, et saatejuhid on "tunnitöölised" kes peavad oma aja stuudios otseeetris ära istuma ligemale kaks tundi, et tööaeg täis tiksuks.