See oli Luksemburgi oludes ebatavaliselt jõhker mõrv, kolm inimest tapeti kokku 41 noahoobiga, kirjutas kohalik väljaanne Luxemburger Wort. Esmaspäeval algas Raineri kohtuistung.

Rainer tunnistas eeluurimise ajal psühhiaatritele, et oli väga armukade oma elukaaslase peale, sest too oli endiselt kontaktis oma abikaasaga, kellega ta enam koos ei elanud.

Rainer oli töötu, aga tema elukaaslane, 28aastane Janika töötas Euroopa Kohtu juures. Teiseks tülikohaks oligi, et Rainer veetis oma päevasid alkoholi tarbides.

Õhtul enne öist tragöödiat käis paar ühel üritusel, kus mees tarbis liigselt alkoholi, nagu tal tavaks oli. Juba üritusel paar tülitses, sest mees oli liiga palju joonud. Kojusõit Flaxweilerisse möödus vaikselt, aga kodus tüli jätkus.

Tugevalt purjus Rainer, kelle veres oli ekspertide hinnangul 2,2 promilli alkoholi, ründas Janikat peale kella ühte, mistõttu naine põgenes allkorrusele naabrite juurde.

Raevunud Rainer järgnes talle, tappes kõigepealt köögist kaasa võetud lihanoaga talle vastu tulnud 45aastase mehe. Seejärel läks ta magamistuppa, kus ta pussitas surnuks seal olnud 34aastase naise.

Rainer lausus hiljem psühhiaatrilises ekspertiisis, et enne Janika tapmist teatas ta armu paluvale naisele, et "ta pidi siis surema, et ma teda enam haavata ei saaks". Seejärel tappis ta noalöökidega naise, kohtuarst luges Janika kehal hiljem kokku 28 noahaava.

Enne põgenemist pussitas Rainer veel kaks korda 45aastast meest, kes oli suutnud abi otsides õue garaaži ette roomata. Enne lahkumist sõitis Rainer mehest ka oma autoga üle.

Kogu selle aja rääkis Rainer telefoni teel oma õega Eestis, kes soovitas tal kutsuda politsei ja päästjad, mida Rainer seejärel ka tegi. Rainer proovis autoga ära sõita, aga kaotas kiirelt auto üle kontrolli ja sõitis vastu puud. Seejärel tuli ta mõrvakohale tagasi ja ründas sinna saabunud politseinikke noaga, mistõttu üks politseinik tulistas tema pihta neli kuuli, mis kõik tabasid. Sellest hoolimata jäi Rainer ellu ja on nüüd kohtu all.