11. aprillil kriminaalmenetluse raames kinnipeetud Lõuna prefektuuri narkokuritegude talituse juhti kahtlustatakse omastamises, tõendi kõrvaldamises ja riigisaladuse avalikustamises (karistusseadustiku § 201 lg 2 p 3; § 316; § 241 lg 1).

Kahtlustuse järgi omastas politseiametnik prefektuuri rahalisi vahendeid, millele oli tal talituse juhina juurdepääs. Samuti kahtlustatakse teda riigisaladusega kaitstud informatsiooni avalikustamises ja ebaseaduslikus edastamises ning tõendi kõrvaldamises, mis võisid takistada kuriteo uurimist. Tegemist ei ole riigikaitse alase riigisaladusega, vaid see on politseiasutuse poolt jälitustegevuse käigus kogutud informatsioon, mis on kaitstud riigisaladusega.

„Kuigi taas on kahtluse all kõrge politseiametnik, on mul hea meel sisekontrolli töö tõhususe üle, sest nagu varemgi olen öelnud, ebaaususel pole meie organisatsioonis kohta. Otsuse süü osas langetab muidugi kohus,“ sõnas Lõuna prefekt Tarmo Kohv.

Politseiametnik on esialgu 48 tunniks kahtlustatavana kinni peetud. Rohkem kahtlustatavaid selles kriminaalmenetluses ei ole.