Mida rohkem on erinevaid kontosid interneti maailmas, seda rohkem võtab internet su ajast. Sa ei saa ju jätta E-mailil käimata, sest võib-olla keegi saatis sulle midagi olulist? Samuti ei saa käimata jätta Facebookis, Orkutis ja Twitteris, sest muidu sa ei tea, mis kirjad ja teated sul on. Mõnda vaevab ka teadmine, et Facebookis tuleb teateid päris palju ning pärast on vaevarikas neid kõiki teateid läbi vaadata (kes kommenteeris, kes "likes", kes lisas sõbralisti, kus toimub pidu, kes kuhu kutsus jms). Sellepärast on mõned "kohustatud " käima vähemalt päevas korra suhtlusportaalis,kus neil konto on. 

Veab, kui konto on ainult Gmailis ja mõnes kohas veel. Aga mõned harrastavad ennast registreerida igale poole, sest nii palju on ahvatlevaid lehekülgi. See tähendab seda, et tuleb rohkem aega veeta internetis, sest kõik kontod vajavad läbi vaatamist. 

Alguses on igaüks uuest leheküljest vaimustuses, kuid varem või hiljem pannakse oma konto kinni. Mis siis saab? Mõned "internetituttavad" on sügavalt pettunud sinus ning mõned sõbrad ajavad sulle peale seda, et oma konto uuesti avaksid. Võib juhtuda, et tekib uuesti tahtmine seda lehekülge külastada ning nii saabki alguse uuesti "ajaraiskamine". See on umbes sama nagu suitsetamise maha jätmine. Sa jätad maha, aga sõbrad tahavad, et sa hakkaksid seda uuesti tegema (võib-olla...) või siis tekib sul endal tahtmine suitsu uuesti proovida. Aga kui sa poleks suitsemisega algust teinud, siis poleks pidanud sa seda maha jätma ning sul poleks tekkinud probleeme selle lõpetamisega. uudishimust sai suits proovitud ning nüüd on tulemused märgatavad. Enam ei saa midagi teha. 

Seega, mõtle kuhu sa omale konto teed! Maailmas oma miljoneid portaale, foorumeid ja sutlusportaale, aga vajalikud neist sinule on ainult mõned!