Hea Eesti Asi, mille maanteeametnikud laia maailma viisid, oli mõistagi Eesti maksumaksja raha. Nii peab Tsäkko enese motiveerimiseks ette võetud Genfi autonäituse külastamise ja suusatamise eest tagasi maksma 1507 eurot ja sama saatus ootab ka kambajõmme. Ent kõigest hoolimata väärib Tsäkko tunnustust hea valiku eest – Genfi autonäitus on tõesti vägev üritus.

Kuigi nüüd on juba hilja, tasuks Tsäkkol tulevikus reise planeerides mõelda ka Austraalia rahvusvahelise autonäituse peale. Kultuuri- ja motivatsioonihuvilisel eksametnikul oleks sealt juba mugav suunduda Uus-Meremaale, kus filmiti Sõrmuste Isanda triloogiat. Nii saab ühendada mehhaanilise kunsti ehk autod ja kinematograafia suurteoste sünnipaiga külastamise.

Kuna majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts vabastas Tsäkko teenistusliku järelevalve tulemuste põhjal täna maanteeameti peadirektori ametist, siis tuleb eksdirektoril vähemalt esialgu veidi püksirihma pingutada. Sestap ongi paslik soovitada ka odavamat alternatiivi. Nimelt kasutatakse kaitseväes motivatsiooni tõstmiseks motivatsiooniseina jälgimist. Selleks tuleb lihtsalt vaikselt ühe koha peal seista ja mõnd käepärast olevat seina vaadata. Tegevust tuleb jätkata seni, kuni motivatsioon on taastunud, aga üldjuhul piisab tavakodanikele umbes tunnikesest.

Lisaks Tsäkkole on rõõm näha, et ka riigikogulased ei löö pika lennureisi ees kartma ning on valmis ennastsalgava kangelaslikkusega tutvustama „Teeme ära“ kampaaniat Ugandasse kogunenud maailma riigijuhtidele. Seda kõike vaid 12 699 euro eest ning ikka ülla eesmärgiga – et levitada Head Eesti Asja ning õpetada Sahara-aluse ehk „Musta Aafrika“ elanikke enda järelt koristama.

Lõpetuseks meenutagem, et Eestis elab allpool absoluutse vaesuse piiri 45 800 last. Neist pooled elavad süvavaesuses ehk perel on võimalik lapse peale kulutada kuus alla 69 euro. Aga ametnikele-riigikogujatele - ega's muud, kui head reisi! Ja kui aega saate, astuge vahelduseks mõne süvavaesuses elava pere juurest läbi. Äkki elab motivatsioon hoopis seal.