Lõuna sisekontrollitalituse töötajad pidasid sel nädalal pikaajalise töö tulemusel kahtlustatavatena kinni neli inimest. Lõuna prefektuuri endist politseiametnikku kahtlustatakse altkäemaksu võtmises ametialase informatsiooni edastamise eest ning selles, et osa ebaseaduslikult edastatud informatsioonist kogus liikluspolitseinik sama talituse kolleegide varjatud jälgimisega.

Lõuna prefekti Tarmo Kohvi hinnangul on antud juhtumi puhul tegemist kollektiivile karmi tõdemusega, et varasemalt usaldusväärne kolleeg töötas teadlikult õiguserikkujate kasuks, pöörates selja omaenda kolleegidele. „Ühelt poolt on mul väga hea meel selle üle, et sisekontroll on tõhusalt tööd teinud. Samas on mul ääretult kahju, et meie seas leidus töötaja, keda kahtlustatakse kuriteo toimepanemises. Tänu tema tegevusele on taaskord kaalule pandud Lõuna prefektuuri töötajate usaldusväärsus ja mundriau,“ nentis Tarmo Kohv.

Politseiametnik on esitanud lahkumisvalduse, mis on tänaseks rahuldatud.

Kolmest eraisikust ühte kahtlustatakse altkäemaksu andmises, teist altkäemaksu andmise vahendamises ning kolmandat eraviisilisele jälitustegevuse kihutamises.

Kahtlustatavatena üle kuulatud neli inimest ei ole varem kriminaalkorras karistatud.

Tutvudes kohtueelses menetluses kogutud materjalidega, ei pidanud prokuratuur vajalikuks esitada kohtule taotlust kahtlustatavate vahistamiseks.