Tegelikult on vist nii, et õnne ei saa "mõõta" ning ei saa öelda, et see inimene õnnelikum kui mina või mina olen õnnelikum kui tema. Samuti ei saa öelda, mis teeb inimesi õnnelikuks. Mõne jaoks on loteriivõit täielik õnn, kuid mõne jaoks on õnn see, kui teda austatakse ja meeles peetakse.

Ma olen alati mõelnud, et õnne on kahte liiki. Üks on see, mis kestab kaua ning teine on selline lühiajaline. Kui sa võidad loosimises uue auto, siis on õnn lühiajaline. Miks? Hetkel sa tunned rõõmu sellest, et omad uhket autot, kuid mõne nädala või päeva pärast on see lihtsalt tavaline masin, mille sa hommikul garaažist välja ajad. Järeldus: uue auto ostmine või võitmine ei tee sind õnnelikuks.

Aga mis teeb sind siis jäädavalt või vähemalt pikemaks perioodiks õnnelikuks? See on küsimus, millele oskab igaüks ise vastata. Mõned arvavad, et saavad õnnelikuks kui saavad näitlejaks, lauljaks või kapteniks. Samas teised arvavad, et saavad õnnelikuks, kui kolivad paradiisisaarele elama või kasvõi teise riiki. Me oleme nii "leidlikud", et oskame alati leida mingi põhjuse, miks me ei ole õnnelikud. Olgu selleks tõrelevad naabrid, halvad koolikaaslased, mõttetu tööandja, madal palk, halb riik või hoopis midagi muud! Kui sa tahad, leiaksid alati mingi põhjuse, miks sa ikka veel ei ole õnnelik.

Tõde on aga selline, et kui sa ei lõpeta põhjuste otsimist, ei saa sa kunagi õnnelikuks, sest õnn ei pääse sinule lihtsalt ligi. Negatiivsust on liiga palju! Kunagi ei saa olla kõik nii ideaalne nagu me tahaksime, sest meie ümber on palju tegureid ja inimesi, kes meid kuidagi mõjutavad. Me ei saa kõiki panna enda "pilli järgi" tantsima. Kui me soovime muutust, peame ennast muutma või oma mõttemaailma. Nii kaua kui me ei muuda ennast, ei muutu ka midagi meie ümber. 

Meie ümber on nii palju asju, mis võiksid meid teha õnnelikuks. Asi ongi selles, et need "võiksid teha õnnelikuks", aga ei tee, sest me ei märka selliseid pisiasju, mis meid ümbritsevad. Me ootame suuri muutuseid - loteriivõitu, suurt palka, suurepärast riiki jne! Väikesed asjad on lihtsad, kuid lihtsuses peitub võlu ja ka õnn!