Peaminister Cameron tahab kasutusele võtta „innovatiivsed lahendused“, nagu USA eeskujul kainenemiskongid (drunk tanks), rohkem politseinikke haiglate esmaabiosakondadesse patrullima ja „alkoholibussid“ („booze buses“) - bussid, milles on parameedikud, kes aitavad alkoholimürgituse saanud pidutsejaid, teatab Daily Telegraph.

„Igal õhtul peavad inimesed linnakeskustes, haiglates ja politseijaoskondades üle riigi tegelema alkoholi kuritarvitamise tagajärgedega. Ja probleem süveneb. Viimase kümne aasta jooksul oleme me näinud nende inimeste – tihti alaealiste – arvu hirmuäratavat kasvu, kes arvavad, et on aktsepteeritav end avalikus kohas purju juua, nii et lõhutakse elusid, levitatakse hirmu ja suurendatakse kuritegevust,“ ütles Cameron. „See on meie ühiskonna üks skandaale ja ma olen otsustanud sellega tegelda.“

„Kas need on politseinikud esmaabiosakondades, keda on juba viidud mõnedesse haiglatesse, alkoholibussid Sohos ja Norwichis või kainerid, mida kasutatakse välismaal, me vajame innovatiivseid lahendusi, et astuda vastu lubamatu käitumise tõusulainele,“ ütles Cameron.

Ametlikud andmed näitavad, et alkoholi kuritarvitamise tagajärjed lähevad Suurbritannia tervishoiusüsteemile aastas maksma 2,7 miljardit naela, 90 naela (107 eurot) inimese kohta, sealhulgas esmaabi andmiseks kulub miljard naela (1,2 miljardit eurot). Valitsuse hinnangul läheb alkoholitarbimine ühiskonnale igal aastal kokku maksma (kaasa arvatud kuritegevus ja töökoha kaotused) 17-22 miljardit naela (20-26 miljardit eurot).

Otseselt alkoholi tõttu võeti eelmisel aastal Suurbritannias haiglaravile 200 000 inimest. See number on viimase aastakümne jooksul kasvanud 40 protsenti. Alates aastatest 2002-2003 on ränga mürgitusega haiglatesse toodud patsientide arv enam kui kahekordistunud ja on nüüd 18 500.

Meditsiinitöötajad on kõik ühinenud nõudmisega kehtestada Suurbritannias alkoholile miinimumhind.

Miinimuhind 30 penni (36 eurosenti) ühiku kohta hoiaks uurimuse järgi ära 300 surma aastas, 40 penni (48 senti) 1000 surma ja 50 penni (60 senti) üle 2000 enneaegse surma.

Šotimaal tehtud arvutuste järgi kutsuks miinimumhinna 45 penni (54 senti) ühiku kohta kehtestamine esile kõige suurema hinnatõusu siidri, džinni ja vodka puhul. 37,5-protsendise alkoholisisalduse džinnipudeli hind tõuseks 6,95 naelalt (8,30 eurolt) 11,85 naelani (14,15 euroni). Kaheliitirise siidri hind tõuseks enam kui kolm korda 1,20 naelalt (1,43 eurolt) 3,75 naelani (4,48 euroni).