Näiteks kilo tomateidki maksab 12 eurot ning lihtsale lõunasöögile võib vabalt kuluda ligi 40 ja restoranis einestamisele 150 eurot.

Hotelliöö eest tuleb välja käia 300 eurot ja maja kuuüür võib olla 7500 eurot. Kiire internetiühendus maksab 135 eurot kuus.

Tavalise auto rent on ligi 70 eurot päev, kusjuures selle raha eest ei saa juhti, keda välismaalastele keeruliste liiklusolude tõttu soovitatakse. Teede seisundi tõttu soovitatakse tavalise auto asemel pigem maasturit, mille hind aga on juba 150 eurot päev.

Autokütus on seejuures küll odav, diislikütuse liiter näiteks 30 senti. Mõistlik on ka pudel õlut 45 sendi ja pakk sigarette veidi enam kui euro eest. Lihakilo võib aga maksta ligi 35 eurot ja tegemist ei ole mitte värske, vaid külmutatud lihaga. Nagu rääkis BBC-le koos insenerist abikaasaga Indoneesiast Luandasse kolinud Wina Miranda, kulub neil kolme peale koos tütrega kergesti 1500 eurot toidule, kusjuures alkoholi nad ei osta. Miranda meenutas, et kümmekond päeva pärast Luandasse kolimist oli ta lubanud lapsele sünnipäevaks Barbie-torti ja leidiski selle lõpuks 270 euro eest.

Saksa telekomikompaniis konsultandina töötav James Wilde üürib kahe magamistoaga korterit Luandas ligi 3800 euro eest, samal ajal kui näiteks Moskvas sai ta sama suure korteri 2000 euro eest ja kvaliteet on Luandas hoopis viletsam.

Ekspertide hinnangul on kõrge hinnataseme põhjus kauaaegne kodusõda (aastatel 1975–2002), mille jooksul seiskus enamik tööstusest ja ka põllumajandus käis alla.