Ajakirja Der Spiegel teatel kogus Lääne-Saksamaa luureteenistus Bundesnachrichtendienst (BND) suure hulga intiimseid detaile Honeckeride abielu kohta aastatel 1971-1989, kui Erich oli Ida-Saksamaa riigipea, vahendab The Local.

Honecker hoolitses näiteks selle eest, et aastatel 1963-1989 Ida-Saksamaa haridusminister olnud Margot kutsuti Jugoslaaviasse, samal ajal kui Erich ise 1981. aastal Jaapanis käis. Honecker tahtis lihtsalt naisest rahu saada.

Dokumentide järgi oli abielu selleks ajaks juba karile jooksnud ning paar oli koos vaid „parteilistel ja riiklikel kaalutlustel“. Kui Erichil oli väidetavalt suhe ühe kolleegiga, seostati Margotit riigi ühe tippmajandusteadlase Günter Mittagiga.

BND usub, et poliitbüroo sundis 1953. aastal Erichit Margotiga abielluma, et tema pidevad afäärid noorte tüdrukutega lõpeks. Paar abiellus pärast tütre Sonja sündi 1952. aastal. Erich oli samal ajal veel abielus eelmise naise Edith Baumanniga.

1978. aasta jaanuaris raporteeris BND agent, et Honecker kinkis oma lapselapsele kogemata kaks vasaku jala suusasaabast.

1981. aasta detsembris anti Saksa Demokraatliku Vabariigi võimudele aga käsk otsida riik läbi, et juhile jahikoer leida. Kolme ja poole aastane lühikarvaline linnukoer leiti lõpuks Erfurti lähedalt.

Ka Margot oli Ida-Saksa poliitilise eliidi mõjukas liige ning tagaselja kutsuti teda „Lila Dracheks“ („lillaks draakoniks“) juuste värvi ja äärmuslike seisukohtade tõttu. 1978. aastal tõi ta Ida-Saksa koolidesse sõjalise õpetuse.

Vaatamata abielulistele raskustele põgenesid Honeckerid pärast kommunismi kokkuvarisemist koos Tšiilisse.

Erich suri 1994. aastal maksavähki. 84-aastane Margot elab endiselt Santiagos koos tütre Sonjaga.