Üle 60 kirjastuse Kommersant ajakirjaniku allkirjastas avaliku kirja pärast seda, kui selle omanik Ališer Usmanov vallandas täitevjuhid ajakirjanumbri eest, milles teatati arvukatest rikkumistest 4. detsembri parlamendivalimistel ning mis sisaldas Putinit solvavate loosungitega fotosid, vahendab BNS.

Kommersant, mis on Venemaa üks lugupeetuimatest kirjastustest, annab välja liberaalse kaldega samanimelist päevalehte, nädalakirja Kommersant Vlast ning omab ka populaarset raadiojaama Kommersant-FM.

„Me peame Kommersant Vlasti peatoimetaja Maksim Kovalski vallandamist hirmutamisaktsiooniks, mille eesmärgiks on takistada kriitilisi väljaütlemisi Vladimir Putini aadressil, isegi kaudses, tekste illustreerivate fotode vormis, kus tema kohta võetakse sõna ilma kohase pieteedita. Meid sunnitakse argusele, mis on ebaväärikas ja ebaproduktiivne. Eriti hämmeldab katse esitleda inimese vallandamist professionaalse seisukoha eest võitlusega vene keele puhtuse pärast. See on seesama võltsimine, mis solvas inimesi valimistel,“ kinnitavad ajakirjanikud.