Kõigepealt saime me kuulda, kuidas vahepeal juba surnuks peetud ärivärdjas alkoholilaenutus on JOKK-süsteemi abil uue elu sisse saanud. Septembris kohtus kolki saanud firma koduleht ja kontaktid on lihtsalt uutes kätes uuesti seaduse mõtte vastasesse tegevusse rakendatud.

Tegemist on silmipimestavalt läbinähtava kavaga hiilida viina ja muude pildikustutajate müümisel mööda öisesti alkoholi müügikeelust. Delfi toetab siinkohal tarbijakaitseametit igal võimalikul moel — taolised “keenjused” tulebki võimalikult kiiresti kuivale jätta.

Veel “suurepärasem” äriplaan on aga sündinud Haaberstis, kus keegi Konstantin Ivanišvili leidis, et Hargi tänava äraostmine oleks suurepärane investeering. Ivanišvili ei kavatse oma investeeringult tagasi teenida aga selle kui kinnisvara hinnatõusu oodates, vaid nõuab kohalikelt elanikelt tänava kasutamise eest raha.

Tänava müük sai teoks tänu sellele, et elurajooni arendaja sattus rahalistesse raskustesse ning kohtutäitur pani Hargi tänava avalikule enampakkumisele. See aga omakorda osutab, kinnisvaraarenduse kõrvalnähtude näitel nii Haaberstis kui mujal Tallinnas ja selle ümbruses, et kohati on selles valdkonnas valitsenud ikka paras lollidemaa.