Heinol lubati õhtul kodu poole astuma hakata, ehkki ta ei saanud aru, kus ta on, ega mäletanud täpselt sedagi, kus elab. Politseinikud seletasid, mis suunas ta minema peab, kirjutas Õhtuleht.

Kolme nädala pärast leidis politsei mehe arestimajast kolme kilomeetri kauguselt surnuna. Mehe kadumisest teatas politseile mehe lesk Aita, kes on pettunud, et politsei viis koduakna alt ära puhta ja korralikult riides südamehaige inimese.Politsei- ja piirivalveameti sisekontrollibüroo uuris, kas korravalvurid käitusid ebaprofessionaalselt või mitte. "Kontrolliti põhjalikult kõiki Heino kainenema toimetamise, sealt vabastamise, abikaasale info edastamise ning kadunud isiku otsimisega seotud asjaolusid. Politseinike ja spetsialistide tegevus vastas nõuetele, rikkumisi ei esinenud," kinnitab Lõuna politseiprefekt Tarmo Kohv.

Aga ta tunnistab, et juhtum on kahetsusväärne ja et inimeste ootused politseile on suuremad kui vaid kehtivate õigusaktide täitmine, ja seetõttu tuleb otsida võimalusi, vähendamaks inimeste elu ja tervist ohustavaid riske.