Politsei leidis hiljem üles tüdruku tegelikud vanemad, kes, nagu selgus, kasvatasid teise perekonna last. Kumbki tüdruk ei taha aga praegusest kodust lahkuda, vahendab BBC News.

Uuralites asuvas Kopeiskis elavad pered nõuavad nüüd kahjutasu viis miljonit rubla (116 000 eurot).

„Nende tütar Anja oli blond ja nägi välja täpselt minu ja mu endise abikaasa moodi. Ja meie tütar on tõmmu nahaga ja tumeda peaga ja nägi välja nagu teise pere isa. Ta on tadžikk ja tüdruk oli täpselt tema nägu,“ rääkis üks emadest Julija Beljajeva.

„Äkki pööras kogu mu maailm end pahupidi. Ma arvasin alati, et Irina nägi natuke mu ämma moodi välja. Tal olid ka tumedad juuksed ja silmad. Mulle ei tulnud kunagi pähe, et Irina ei ole mu päris tütar. Ma ei uskunud kunagi, et arstid võivad vea teha,“ ütles Beljajeva.

Kui kogu lugu oli suur üllatus vanematele, oli see veel suurem šokk tüdrukutele.

„See on neile mõlemale kohutav,“ ütles Beljajeva. „Nad on üles kasvanud ühtede vanematega ja nüüd avastanud, et neil on hoopis teine ema ja isa. Kumbki laps ei taha kodust lahkuda. Irina ütleb mulle pidevalt: „Ema, palun ära anna mind ära!“ Ma lohutan teda öeldes: „Ma ei tee kunagi midagi, mida sa ei taha. Midagi pole muutunud. Ma olen ikka su ema.““

Sama soovi on väljendanud ka Beljajeva bioloogiline tütar Anja.

„Teine perekond on moslemid. Nii on minu bioloogiline tütar ka üles kasvatatud moslemina. Neil on täiesti erinevad traditsioonid ja kombed. See teeb asja veel hullemaks,“ ütles Beljajeva.