Äsja avaldatud maailma ülikoolide pingereas on esikohal Ameerika Ühendriikides asuv California tehnoloogiainstituut. Viimased seitse aastat THE edetabelit esikohal olnud USA Harvardi ülikool on langenud jagama teist ja kolmandat kohta USA Stanfordi ülikooliga. Neljas on Suurbritannias asuv Oxfordi ülikool ja viies USA-s asuv Princetoni ülikool, kirjutab BNS.

THE edetabeli koostamisel on arvestatud ülikoolide õppetöö ja õpikeskkonna kvaliteeti, teadustöö mahtu, tulusust ja reputatsiooni, teaduspublikatsioonide tsiteerimist, ärialast innovaatilisust ning välisõppejõudude ja –üliõpilaste osakaalu.

Hea Delfi lugeja, millises teaduskonnas ja millist eriala oled sina Tartu Ülikoolis õppinud? Kirjuta, kuidas oled rahul oma õppekava ja õppejõududega? Kas Tartu Ülikooli haridus oli sinu jaoks heaks läevepakuks edaspidi tasuv töökoht saada?

Ootame teie mõtteid meiliaadressil rahvahaal@delfi.ee. Kui registreerid end rahvaajakirjanikuks, võid eriti hea loo või foto eest saada ka tunnustatud ning võita preemia! Kasutada võib ka lehe vasakul servas olevat Rahva Hääle vormi.