Aastal 2006 ja 2010 läbi viidud uuringutele viidates ütles hasartmängusõltuvuse nõustamiskeskust juhtiv psühholoog Pille-Riin Kaare, et kaughasartmänge mänginud elanike osakaal on hüppeliselt kasvanud — veerand endistest kasiinomängijatest on hakanud mängima kaughasartmänge ja kasvanud on uute ja noorte mängijate arv.“Üldjuhul on elanikkonnas kõrge riskiga mängijate arv küll veidi vähenenud, kuid kogumahus probleem vähenenud ei ole,” rääkis Kaare, et peale on tulnud uued mängijad, kellel on juba probleemidki kergel kujul avaldunud.

Eesti 15-74-aastastest elanikest kuulub mängusõltuvuse riskirühma 8%, neist 3% on suure riskiga ehk tõenäolised patoloogilised hasartmängurid ja 6% keskmise ja väikese riskiga ehk hasartmängimisest tingitud probleemidega inimesed.

Hea Delfi lugeja, kas sinul on või on olnud probleeme hasartmängu sõltuvusega? On selle probleemiga olnud kimpus mõni su tuttav? Kirjuta, kuidas ja miks selline sõltuvus kujunes? Mil moel on võimalik sellest välja tulla?

Ootame teie vihjeid meiliaadressil rahvahaal@delfi.ee. Kui registreerid end rahvaajakirjanikuks, võid eriti hea loo või foto eest saada ka tunnustatud ning võita preemia! Kasutada võib ka lehe vasakul servas olevat Rahva Hääle vormi.