Meeleavaldused, mille keskus on Wall Streeti ja USA föderaalreservi lähistel asuv Zuccotti park, kestavad juba kolmandat nädalat, vahendab BBC News.

Vastates esmaspäeval ÜRO peakorteris ajakirjanike küsimustele ütles Soros: „Otsus mitte süstida pankadesse kapitali, vaid põhimõtteliselt vabastada nad halbadest varadest ja lubada august välja tulemiseks teenida, jätab pankadele rikkalikud kasumid ja lubab maksta rikkalikke boonuseid.“

Soros ütles, et mõistab viha, mida tekitab maksumaksjate raha kasutamine hädas olevate pankade üles upitamiseks, mis võimaldab viimastel hiiglaslikke kasumeid teenida.

New Yorgis jätkusid esmaspäeval meeleavaldused loosungi all „Okupeerige Wall Street“. Paljud olid end grimeerinud „korporatiivseteks zombideks“, kes sõid raha.

Los Angeleses toimus esmaspäeval Wall Streeti vastane demonstratsioon kohtuhoone juures, kus toimub Michael Jacksoni arsti kohtuprotsess.

Viimastel päevadel on meeleavaldusi toimunud Bostonis, Los Angeleses ja Chicagos kohalike föderaalhoonete juures. Marss toimus ka Ohio osariigis Columbuses.

Meeleavaldust kavandatakse ka Kanadas Torontos.

Laupäeval arreteeriti 700 meeleavaldajat Brooklyni sillal, kus liiklus blokeeriti mitmeks tunniks.

Näitleja Alec Baldwin pani oma Twitteri kontole üles videod, mida on laialt levitatud. Ühel videol kasutab politsei grupi naiste vastu pipragaasi ning teisel surub politsei noore mehe vastu maad.

„See on rahutuks tegev,“ kirjutas Baldwin. „Ma arvan, et NYPD-l (New Yorgi politseil) on PR probleem.“

New Yorgi politsei teatas vastuseks, et marssijaid hoiatati mitu korda, et nad sõiduteele ei läheks.