Varraku sõnul oli Audentese nõukogu otsus ühehäälne, sest Kollist oli erakõrgkooli uue rektori mitmete kandidaatide seast sobivaim oma suure teadus- ja administratiivtöö kogemuse poolest.

Andres Kollist (52) on Tartu Ülikooli lõpetanud keemia erialal ning on keemiateaduste kandidaat. Kollist tegi aastal 1971-1990 keemia-alast teadustööd TA Eksperimentaalbioloogia ja TA Keemia Instituudis. 1990 — 1994 töötas ta Migratsiooniameti peadirektorina, 1995-2000 Kodakondusus- ja Migratsiooniameti peadirektorina. Aastatel 1994-95 töötas ta Sihtasutuse Migratsioonifond juhatuse esimehena, kellena jätkab ka praegu. Andres Kollist on Eesti Geograafiaseltsi liige ning kuulub ka Meremuuseumi juures tegutsevasse Polaarklubisse.

Audentese Kõrgem Ärikooli pakub Haridusministeeriumi poolt akrediteeritud õppekavade alusel diplomi- ja bakalaureuseõpet finants-, äri- ja personalijuhtimises. Õppida on võimalik Tallinnas ja Tartu filiaalis nii päevases, õhtuses kui kaugõppevormis. Eelmisest õppeaastast alates on Audenteses võimalik omandada ka magistrikraad rahvusvaheliste suhete ja Euroopa uuringute erialal nii päevases kui kaugõppe vormis.

Audentese Kõrgem Ärikool alustas tegevust 1995. aastal ja tänaseks on kooli lõpetanud ligi 300 tudengit. Praegu õpib Audentese Kõrgemas Ärikoolis, Audentese Erakoolis ja Audentsese Spordikoolis kokku 2000 õpilast ja üliõpilast ning 66 magistrandi. Audentese omanikeks on Rain Lõhmus, Heldur Meerits, Urmas Sõõrumaa, Hannes Tamjärv ning Tea Varrak.