Eesti Hambaarstide Liit on varem korduavalt väljendanud muret seoses Eesti elanike halva suutervisega. 2009. aastal pöördus liit haigekassa nõukogu, valitsuse ja riigikogu poole ettepanekuga säilitada hambaravi ja hambaproteesihüvitised kehtivas mahus.

Hambaarstid kirjutasid pöördumises, et hüvitiste kaotamine puudutab kõiki vähekindlustatud elanikkonna gruppe, kes jäävad ilma võimalusest saada põhiseadusega ettenähtud tervishoiuteenuseid.

Hea Delfi lugeja, kui tihti saad sina lubada enda hammaste kontrolli? Kas oled üks neist, kelle jaoks on hammaste tervis piisavalt tähtis, et nende heaks tuleb kasvõi "nui neljaks" lihtsalt pere-eelarvest kuidagi raha leida või ootad arsti juurde minekuga viimase hetkeni, kui valutav hammas hakkab juba tervele mõistusele liiga tegema? Kui palju raha overdad sa tavaliselt aastas oma hammaste heaks?

Ootame teie mõtteid meiliaadressil rahvahaal@delfi.ee. Kui registreerid end rahvaajakirjanikuks, võid eriti hea loo või foto eest saada ka tunnustatud ning võita preemia! Kasutada võib ka Rahva hääle vormi.