Kõik fundamentaalsed keskerakondlased, kes manavad Jüri Ratast ja ülistavad Savisaart, peaksid endale selgeks tegema, mida nende iidoli jätkamine tegelikult tähendab.

Savisaare jätkamine juhina tähendab Ansipi jäämist võimu juurde veel pikaks ajaks. See aga oleks hukatuslik nii Eestimaale kui siin elavate inimeste tulevikule. Just Savisaar on see viimane viigileht, mis varjab Asnipi alastust.

Tänu Savisaare olemasolule valivad maapoodide juurde kogunevad luuserid Reformierakonda (et olla võitjate seas!) ja rikkurite parteina tuntud Reformierakond korjab kokku nende hääled, keda nad kõige rohkem koorivad. Paradoksaalne, kuid nii see paraku on. 

Tark suudab oma peaga mõelda, keskpärane omastab oravate poliitköögis vaaritatud demagoogiasupi. Ja oravad on osavad.

Andunud Savisaare austajad võiks endalt küsida paari lihtsat asja:

1. Miks korduvalt valimised võitnud erakond ei ole suuda võite realiseerida?
2. Kuidas on võimalik, et vaeste ja rõhutute kaitsjana eksponeeritud erakond kaotab vaeste ja rõhutute hääli rikkurite huve esindavale Reformierakonnale?
3. Miks Sven Mikseri juhitav erakond pidevalt suurendab oma populaarsust ja on tõusmas juhtivaks opositsioonierakonnaks?
4. Vene kogukond Eestis on üsna pragmaatiline ja kui nad näevad, et Savisaar riigi tasandil nende huve realiseerida ei suuda, siis kaua nad oma hääli sinna põhjatusse tünni veel loobivad? Ansip jääb nende jaoks alati "aanuseks"(nii nad teda nimetavad), aga sotsid võtavad ühel hetkel keskilt üle ka venekeelsed hääled!
5. Miks Keskerakond opositsiooniparteina on olnud ümmargune null?
6. Mis juhtub Keskerakonnaga siis kui kaotatakse 2013. aastal võim Tallinnas? Praeguse kursiga jätkates on see üsna tõenäoline stsenaarium.

Ülemaailmne majanduskriis oli Keskerakonna jaoks nagu taevane õnnistus. Selle foonil oleks iga teine erakond suutnud osava mänguga purustada Reformierakonna, teha selgeks fakti, et Ansipi valitsus ei teinud kriisi jooksul sisuliselt mitte ühtegi sammu languse leevendamiseks, võita valimised ja muuta inimvaenulikku poliitikat.

Rootsi võttis vastu mitu riiklikku abipaketti ja on täna euroliidu eesrindlikuma majandusega riik. Eesti valitsus aga lasi kriisikoorma laduda elanikkonna õlgadele, et säilitada makromajanduses head näitajad ja et Ansip saaks lasta ennast Euroopa koridorides kiita. 

Euro ootuses kasutas valitsus kõiki vahendeid, et hoida inflatsioon raamides. Pärast euro tulekut väidab valitsus, et Euroopa kõige jõhkrama inflatsiooniga riik ei suudagi mingil moel hindade rallimist ohjeldada. Reaalpalk ei ole tõusnud juba aastaid, kuid seda fakti saab tappa muu statistilise vahuga.

See, mida teeb Sandor Liive Eesti Energia juhina, on täiesti inimvaenulik tegevus, kuid opositsioonis olev Keskerakond ei ole suutnud Liivest rahvavaenlast luua. Nõrk tulemus!

Majandusminister Parts peaks olema kõige vihatum minister valitsuses ja ta on ka omalt poolt sellele tulemusele palju kaasa aidanud, ajades kohati ikka täiesti ebaadekvaatset juttu. Kuid... Arvamusküsitlustes on ta täiesti keskmistel positsioonidel!?

Lühidalt öeldes: Keskerakond on opositsiooniparteina olnud täiesti hambutu. Tulemus oleks tunduvalt parem kui Savisaar istuks Ratase kabinetis Toompeal ja pealinna juhiks tegus ning hingega asja juures olev linnapea Ratas.

Kuid Savisaar ei hooligi sellest, et Keskerakond oleks tugev opositsioonierakond.
Talle on vaja erinevaid skeeme linnavalitsuses, paari ustavat lakeid ja propagandamasinat keskfanaatikutele. Toompeal olemata tahab ta muidugi juhtida ka Toompea fraktsiooni.

Edgarit rahuldab seegi, kui saab veel kaks aastat linnapea toolil istuda. Edgari jaoks ei ole ohuks mitte Ansip, vaid kummalisel kombel hoopis Jüri Ratas.

Kõikides hädades saab aga alati süüdistada nn õukonnameediat, mis tõrjub ja moonutab toobalite ja kutserite helget mõistust ja tarku mõtteid. No ei lasta tublidel keskerakondlastel oma mõtteid rahvale väljendada, krt!!!

Samas ei ole Ratasel, Riisalul, Kaljuveel, Luigasel, Oviiril ja teistel reaalselt mõtlevatel keskerakondlastel mingeid probleeme massimeediaga suhtlemisel. Lihtsalt massimeedia on kohati reformierakondlaste primitivismist nii tüdinenud, et keskerakondlaste primitivism ajab suisa iiveldama. 

Kõiki oma rumalusi, apse ja tahtlikke sigadusi saab Reformierakond markeerida Savisaare tegemistega. Ning ei maksa unustada, et oravate tagatuba on poliittehnoloogiates vägagi tasemel. Savisaare tagatuppa on aga jäänud vaid Batrakova ja Toobal, kes Rosimannusega võrreldes on nagu sõimerühma mudilased.

Jüri Ratase valimisel Keskerakonna esimeheks muutuks olukord Ansipi jaoks ebameeldivaks. Meedia hakkaks Keskerakonda jälle tõsiselt võtma, Ratas ja Mikser aga võiksid oma tegemisi ühtse opositsioonina koordineerides saavutada 2015 aastal valimisvõidu. Taustsüsteem (elanikkonna langemine vaesusriski, euro tume tulevik ja üldine hinnatõus) soosib jätkuvalt sotsiaalse suunitlusega erakondi. Oleme eurotsooni kõige vaesem riik ja jutt viie rikkaima hulka jõudmisest on rumalatele.

Ratas Keskerakonna juhina suudaks tõestada, et eestlased ei ole rumal rahvas. Nii et pidage meeles keskerakondlased – Ansip kiidab teid kui hääletate Savisaare jätkamise poolt! Lastes aga oma auklikuks tulistatud esimehe auväärsel moel pensionile, tekitate te Eesti poliitikas olukorra, kus Ansipil ei ole võimalik oma sigadusi Edgari rumalustega katta ja varem või hiljem saavad kõik aru, et kuningas on alasti.

Eestimaa väärib paremat tulevikku.
Paremat tulevikku ilma Ansipi ja Savisaareta.