Goodman süüdistas 2007. aasta märtsis kirjutatud kirjas ühtlasi, et hiljem peaminister David Cameroni pressiülemaks saanud Andy Coulson üritas skandaali kinni mätsida. Kiri on selges vastuolus meediamagnaadi Murdochi juhtivtöötajate kinnitustega, et nad polnud telefonide häkkimisest teadlikud ning Goodman tegutses loata ja omal algatusel, vahendab BNS.

Parlamendi meediakomiteesse kuuluva Tom Watsoni hinnangul on viimased paljastused kahtlusalustele hävitava iseloomuga ja seega kutsutakse juhtivtöötajad 6. septembril uuesti tunnistusi andma. Watsoni kinnitusel pole välistatud ka meediamagnaadi poja James Murdochi tagasikutsumine, et uurida ilmseid vastuolusid tema juunikuus antud tunnistustes.

"Häkkimist arutati toimetuse koosolekul, kuni Coulson selle otsese mainimise ära keelas," kirjutas Goodman. Toimetaja sõnul lubas Coulson ühtlasi, et teda ei vallandata, kui tal õnnestub ajalehte kohtuasjast eemal hoida. Goodmani kinnitusel lubas väljaande juhtivtöötaja Tom Crone koos Coulsoniga "korduvalt, et ma võin alati tööle tagasi tulla, kui hoian väljaande sellest eemal".

Briti politsei teatas eelmisel kolmapäeval järjekordse kahtlusaluse vahistamisest seoses telefonides nuhkimise skandaaliga. Kokku on seoses skandaaliga vahi alla võetud 12 inimest. Politseiallika teatel oli viimane vahistatu endine kõmulehe News of the World uudistetoimetaja Greg Miskiw.

Politsei algatas telefonides nuhkimise uurimise juba 2006. aastal, tänavu jaanuaris avati uurimine uuesti. Seni on teiste seas vahistatud endine News of the Worldi toimetaja Andy Coulson, kes lahkus jaanuaris peaminister David Cameroni meediajuhi kohalt, ning Rupert Murdochi meediaimpeeriumi Briti osa juhtinud Rebekah Brooks.

Meediaettevõtja Rupert Murdoch sulges eelmisel kuul tabloidi News of the World, kui selgus, et ajalehe palgatud eradetektiiv häkkis kadunuks jäänud ja hiljem mõrvatuna leitud 13-aastase tüdruku telefoni.

Süüdistused telefonidesse häkkimises laienesid juuli lõpus ka teistele kõmulehtedele. Daily Mirrori ja Sunday Mirrori endised ajakirjanikud ütlesid väidetavalt, et kõneposti ebaseaduslik lahtimuukimine oli ka nende väljaannetes laialt levinud. Trinity Mirrori töötajad tegutsesid väidetavalt seaduse piires.

Skandaal on raputanud Briti politseijõude ja tekitanud tõsiseid probleeme isegi peaminister David Cameronile.