McAfee Inc’i kinnitusel olid küberrünnakud sihitud teiste hulgas ÜRO ja Rahvusvahelise Olümpiakomitee vastu, vahendab AP.

McAfee ei nimetanud konkreetset ründajat, kuid ettevõtte arvates on süüdlaseks üks konkreetne riik.

Samuti ei nimetanud ettevõte suuremat osa ohvritest ega seda, millal täpselt andmeid varastati. Suurem osa kannatanutest asub USAs ja teiste pihta saanud riikidena nimetati Kanadat, Lõuna-Koread, Taiwani, Jaapanit ja veel seitset maad.

Viimaste kuude jooksul on välja tulnud mitu kõrge profiiliga küberrünnakut, mille sihtmärgiks on olnud muuhulgas ettevõtted nagu Lockheed Martin, Sony ja Citigroup. McAfee kinnitusel on suurem osa nimetatud rünnakutest olnud “suhteliselt lihtsad ja opportunistlikud tarkvara nõrkuste ärakasutamised, mille on tuntuse eesmärgil korraldanud omavahel nõrgalt seotud poliitiliste häktivistide grupid nagu Anonymous ja Lulsec.”

Turvafirma raportis mainitud rünnakud on “palju salakavalamad ja neist avalikult ei räägita,” väidab McAfee ohuuuringute asepresident ning uuringu autor Dmitri Alperovitch. Tema sõnul on nende rünnakute taga “kurjategija, keda iseloomustab tohutu nälg saladuste ja intellektuaalse omandi järele.”