Operatsiooni Shady RAT ohvrid on McAfee teatel Kanada, India, Lõuna-Korea, Taiwani, USA ja Vietnami valitsused; rahvusvahelised organisatsioonid nagu ÜRO, Kagu-Aasia riikide assotsiatsioon (ASEAN), rahvusvaheline olümpiakomitee ja maailma antidopingu agentuur; 12 USA valitsuse koostööpartnerit sõjatööstuse alal, üks Suurbritannia koostööpartner sõjatööstuse alal; ehitusettevõtted, terasetootjad, energiafirmad, päikeseenergia tootjad, tehnoloogiaettevõtted, satelliitsidefirmad, raamatupidamisfirmad ja meedia ning muud organisatsioonid, teatab Reuters.

McAfee keeldus paljusid ohvreid nimetamast.

Tõendeid arvutivõrkudesse sissemurdmise kohta on leitud alates 2006. aastast, kuid häkkimine võis alata juba palju varem. Mõned rünnakud kestsid kuu aega, teised kuni 28 kuud.

Häkkerid saatsid välja pahavaraga nakatatud e-kirju. Kui pahaaimamatu adressaat nakatatud lingile vajutab, võimaldab see sissetungijatel arvutisse siseneda ja võrku infiltreeruda.

McAfee uurijad on andnud oma parima, et välja mõelda, mida võidi arvutivõrkudest varastada, intervjueerides paljusid ohvreid. McAfee ohu-uuringute asepresident Dmitri Alperovitch ütles, et ründaja otsis andmeid, mis annaks talle sõjalise, diplomaatilise ja majandusliku eelise.

Alperovitch usub, et rünnakute taga on üks riik, kuid keeldus täpsustamast. Ründaja on sama riik, mis on ka teiste sissemurdmiste taga, mida McAfee on varem uurinud.

Strateegiliste ja rahvuvaheliste uuringute keskuse küberrünnakute ekspert Jim Lewis ütles, et Taiwani ja rahvusvahelise olümpiakomitee kuulumine ohvrite hulka viitab sellele, et kõige tõenäolisem ründaja on Hiina.

„See on suurim jõukuse ülekanne ajaloos, mis puudutab intellektuaalset omandit,“ ütles Alperovitch. „Selle ulatus on tõesti, tõesti hirmutav. Ettevõtteid ja valitsusasutusi vägistatakse ja lüpstakse iga päev. Nad kaotavad majandusliku eelise ja riiklikud saladused südametunnistuseta konkurentidele.“