Paksas on professionaalne lendur, olnud Nõukogude Liidu vigurlennukoondise liige. Lennukivalitsemise oskust näitas Paksas ka valimiskampaania ajal, lennates Vilniuses asuva Nerise silla alt läbi.

Komisjoni kavadest, lasta seimist üle lennata kolmel Leedu õhujõudude kuuest lennukist L-39 Albatross, pole seni midagi aga kuulnud ei kaitseministeerium ega ka tsiviillennundusamet.

Kaitseministeeriumist öeldi BNS-ile, et ministeerium ei ole inauguratsioonikomisjonilt veel õhujõudude lennukeid puudutavat palvet saanud.

Tsiviillennundusameti asedirektor Alvydas Šumskase sõnul on Vilniuse keskuse kohal, kus asub ka seim, rombikujuline lennupiirangu ala. Allpool 800 meetri piiri tohib selles alas lennata vaid ameti eriloa alusel, mis on kooskõlastatud ka linnavalitsuses. Šumskase sõnul pole ka tema vastavasisulist pöördumist saanud, ent lisas, et tseremooniani on ka veel palju aega.

Leedu ajakirjanduse andmetel peavad kõik Leedu piiskopid pärast Paksase ametissevannutamist katedraaliesisel väljakul missa. Seejärel suundub uus riigipea jala presidendilossi, kus langetatakse Valdas Adamkuse lipp, heisatakse Paksase oma, allkirjastatakse üleandmisakt ning vastne riigipea pöördub lossi rõdult rahva poole.

Katedraaliväljakule püstitatakse hiigelekraan, millelt saab jälgida inauguratsioonitseremoonia teleülekannet. Samuti kostitatakse vaatajaid rummiteega.

Tseremooniale on kavas kulutada ligi 305 000 litti.