Murdoch asus tohutu ulatuse võtnud skandaalis lepitavale positsioonile, et päästa oma firma ja mitte kahjustada poega James Murdochit, vahendab BNS välisagentuure.

Ta palus isiklikult andestust tapetud koolitüdruku vanematelt, võttes nii omaks, et News of the World, mida toimetas Brooks ja juhtis Hinton, kuulas 2002. aastal tüdruku telefoni pealt.

Järgmiseks teisipäevaks parlamendikomiteesse aru andma kutstud Murdochi vabandus ilmub nädalavahetusel kõigis Briti ajalehtedes pealkirja all "Meil on kahju".

Murdochile kuuluva kirjastus- ja majandusmeediahiiu Dow Jones & Company tegevjuht Hinton teatas reedel tagasiastumisest seoses Briti ajalehe News of the World pealtkuulamisskandaaliga.

Hinton tegutses ajalehte News of the World välja andva News International juhatuses aastatel 2007-2009, mil pealtkuulamissüüdistused esimest korda esile kerkisid.

Murdochi meediaimpeeriumisse kuuluva News Internationali praegune juht Rebekah Brooks astus tagasi juba varem reedel. Brooksi asemele asub Sky Italia juht Tom Mockridge, kes peab taastama lugejate usalduse ja aktsionäride usu Murdochi Briti ajalehtedesse.

News Internationalile kuulub Suurbritannia suurima tiraažiga päevaleht Sun, samuti Times ja Sunday Times. News of the World sulgemine oli tulutu katse päästa Murdochi plaan osta endale kõik satelliittelekanali BSkyB aktsiad.

Skandaaliga seoses on praeguseks vahistatud üheksa inimest. Uusim vahistatu on News of the Worldi endine peatoimetaja asetäitja ja teise tabloidi Sunday Mirrori toimetaja Neil Wallis.

USA justiitsminister Eric Holder ütles eile, et Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) on alustanud eeluurimist seoses väidetega, et News of the World palkas Ühendriikides eradetektiive, kes pidid hankima juurdepääsu 11. septembri terrorirünnakute ohvrite telefonikõnedele.