Murdochid teatasid varem, et ei saa parlamenti nõutud ajal ilmuda, seevastu News Internationali boss Rebekah Brooks nõustus parlamenti tulema, vahendas BNS.

Parlamendi meediakomisjon "otsustas täna hommikul kutsuda Rupert Murdochi ja James Murdochi parlamendi komisjoni ette teisipäevaks, 19. juuliks kella 14.30-ks," teatas komisjon avalduses.

Murdochi meediaimpeeriumi Briti meediaharu juht Brooks nõustus "järgmisel nädalal komisjoni ette astuma", öeldi avalduses.

Murdoch teatas, et ei saa tunnistusi andma tulla, ning James Murdoch palus, et ilmub komisjoni ette teisel ajal - kõige varem 10. augustil.

Seoses häkkimisskandaaliga, mis viis Murdochile kuulunud tabloidi News of the World sulgemiseni, kutsus komisjon esialgu aru andma kolm ettevõtte juhatajat. Kuid ametlike kutsete saatmine on samm edasi ja annab selgelt märku, et seadusandjad tahavad neilt tunnistusi saada.

"Kõik kolm peaksid andma aru News Internationali käitumise ja eelmiste avalduste kohta... mis nüüd valeks on osutunud," öeldi neljapäevases avalduses.

Eelmisel nädalal puhkes üleriiklik skandaal, kui selgus, et News of the World oli palganud eradetektiive, kes häkkisid mõrvatud teismelise ja sõjaveteranide sugulaste telefonidesse.