Nagu igasugusele eluliigile kohale, paljunevad ka merelinnud. Hiljuti sattusin südalinnas peale üsna suurele pesale, milles oli ligi 10 suurt tibukest. Kuigi päris tibud nad tegelikult ei ole, pigem juba noorukid, on nad ikkagi väga armsad nunnukesed. Need karvased Jumala olendid ilmselt veel ei lenda, kuid juba harjutavad tehes kiireid ebamääraseid liigutusi ja vaatamata suurele kohmakusele tekitavad nad müra sama palju kui nende emad ja isad. Piiksuvad seal omaette ja ikka ei väsi on „juttudest“. Võib kindlalt nentida, et juba väga varsti see käratsejate armee täieneb nende lapsukeste poolt, keda praegu veel on väga lõbus jälgida.

Kusjuures, lähedal asuvate majade katustel istuvad oma lapsukesi tähelepanelikult ja püüdlikult jälgivad vanemad ja kui vähegi lähened tibukese juurde, siis hakkavad nad koheselt sissetungijat ründama, kaitstes nii enda pesakonda.

Huvitavaks teeb asja see, et seal samas tegutsevad ka kaslaste esindajad, kes elavad linnukeste juures ja neid hoolikalt jälgivad. Seal hulgas on üks ema oma kassipojaga, kes püüdlikult jälgib väikeste linnukeste käitumist, kuid vaevalt nad leiavad julgust rünnakuks, kuna need tibud on suuremad, kui täiskasvanud kass. Igasugune rünne oleks kohe tõkestatud ka kohusetundliku linnu vanema poolt. Lindudele ja kassidele ei  jää midagi muud, kui elada koos rahus ja harmoonias.

Igal juhul, kõik lapsed on armsad ning pehmed ja karvased. Nende jälgimine pakub kindlasti huvi ka täiskasvunud inimestele. Samamoodi siin: möödakäijad rõõmuga vaatavad ning pildistavad neid kullakesi. Soovin ka teilegi meeldivat vaatamist!