Nii ajaloosündmuste, jaanipäeva kui ka koolilõpetamistega kaasnevad pidustused ja koosviibimised, kus tarvitatakse tavalisest rohkem alkoholi.

Pidustustele minnakse, tullakse ja liigutakse järgmistele ikka mootorsõidukitega. Paraku ei suuda kõik oma käitumist ja instinkte kontrollida ning tagajärjed võivad olla traagilised.

Võrreldes eelmise aastaga on liiklusõnnetuste statistika olulisemalt kurvem ning näitamas kasvavat trendi. Politsei oma igapäevatöös kõrvaldab mootorsõiduki juhtimiselt väga palju joobes juhte ning selgitab välja kehtestatud kiirusepiirangute rikkujaid. Suveperioodiga on see arv märgatavalt tõusnud, nii näiteks 23. nädalal, juuni alguses, kõrvaldati roolist üle 30 joobes juhi.

Politsei on kaardistanud Virumaal kõik suuremad üritused ja jaanituled. Samuti on meil informatsioon koolilõpetamistega seotud üritustest ja afterparty'dest. Sellest lähtuvalt oleme planeerinud oma tegevusi ja välja pannud lisajõudusid.

Senisest enam pöörame tähelepanu ka avalikus kohas alkoholi tarvitajatele ning noortele. Teatavasti on avalikus kohas alkoholi tarvitamine keelatud.

Avalikel üritustel, kus toimub alkoholi müük, on selle tarvitamine ürituse toimumise kohas lubatud. Virumaa politsei arvestab piduliste meeleoludega ning mõõdukas tarbimine ei too kindlasti kaasa karistust, samas oleme vägagi resoluutsed oma käitumisel joobes juhtide osas.

Seetõttu kui märkate jaanitulel politseiametniku, ärge pidage liiast küsida enne rooli istumist võimalust puhuda alkomeetrisse.

Usun, et peale pühadeperioodi saame tõdeda, et Virumaal möödusid pidustused rahulikult ja turvaliselt. Politsei omalt poolt soovib kõigile ilusaid pühi ja kainet meelt!

Tarmo Tammiste
Ida prefektuuri korrakaitsebüroo juht