"Vladimir Gussinskile esitati süüdistus ulatuslikus kelmuses Vene Föderatsiooni kriminaalkoodeksi paragrahv 159 alusel," ütles Reznik Butõrka vangla väravas.

Varem olid advokaadid pidanud tõenäoliseks, et teisipäeval vahistatud Gussinski vabastatakse pärast süüdistuse esitamist.

Saksamaal visiidil viibiv Vene president Vladimir Putin ütles neljapäeval, et tema arvates on prokuratuur Venemaa suurima sõltumatu meediaimpeeriumi Media-Most omaniku vahistamisega liiga kaugele läinud.

Ent ta lisas, et tema ei saa poliitiliselt sõltumatut prokuratuuri mõjutada.

Reedel ütles ta Saksa kantsleri Gerhard Schröderiga ühisel pressikonverentsil, et Gussinski kohta peaks käima ka hiljutine riigi poolt autasustatud inimestele kehtestatud amnestia.

Reznik aga ütles küsimuse peale, kas Gussinski võidakse tuleval nädalal vabastada, et tema seda ei usu.

Gussinski teine advokkaat Pavel Astahhov ütles telekanalile NTV, et uurija Vassili Nikolajev olevat meediamagnaadi kaitsjatele lubanud, et võtab esmaspäeval kaalumisele nende taotluse Gussinski vabastada.

Reznik kordas süüdistust, et Gussinski vahistamine oli poliitiliselt motiveeritud ja suunatud tema valdusfirma Media-Most vastu.

"Süüdistus tähendab sisuliselt seda, et Media-Most loodi kuritegeliku eesmärgiga tekitada kahju Vene riigile," ütles Reznik.

Moskva Butõrka vanglas hoitava Gussinski vahistamine on tekitanud protesti ja ärevust Vene liberaalides ja ajakirjanikes.