Venemaa ainsa sõltumatu meediaimpeeriumi Media-Most omanik Gussinski vahistati teisipäeval ja paigutati Moskva Butõrka vanglasse.

President Vladimir Putin ütles neljapäeval Berliinis, et tema arvates on prokuratuur läinud Gussinskit vahistades liiga kaugele, kuid prokuratuur on sõltumatu ja president selle tegevust mõjutada ei saa.

Gussinski advokaadid loodavad, et nende 47-aastane klient vabastatakse veel reedel.

"Üldlevinud arvamuse kohaselt on tema vastu rakendatud meetmed liialdatud. Vladimir Gussinski võib ja peab vabastatama," ütles üks ärimehe advokaatidest Pavel Astahhov.

Uurija Valeri Nikolajev ütles neljapäeval, et kohtub Gussinskiga reedel kell kaks. Ta ei öelnud milles meediamagnaati ametlikult süüdistada kavatsetakse.

"Pärast teatud juurdlusprotseduuride läbiviimist otsustan ma, kas meil on vaja kahtlusalust Gussinskit kauem vahi all hoida," lisas Nikolajev.

Uudisteagentuur Interfax ütles, et kahe teise mehega kongi jagav Gussinski veetis rahuliku kolmanda öö trellide taga ja oma kohtlemise üle ta ei kurda.

Vene juhtivad ärimehed ja riigiduuma saadikud pea kogu poliitilise spektri ulatuses on nõudnud võimudelt Gussinski vabastamist, öeldes, et juhtum diskrediteerib Venemaa mainet välismaal ja seab kahtluse alla demokraatlikud vabadused.