Kahe tunni pärast väljus ülekuulamisruumist uurija ja teatas kohaletulnud ajakirjanikele, et Gussinski on vahistatud.

Peaprokuratuuri pressitalituse andmeil võeti Gussinski kinni ülekuulamiseks ja viidi ühte eeluurimisvanglasse. Talle ametliku süüdistuse esitamiseks on aega 10 päeva.

Pressiteate kohaselt kahtlustatakse meediamagnaati riigivara riisumises eriti suures ulatuses, usalduse ja ametiseisundi kuritarvitamises ja petturluses.

Uurijad on seisukohal, et Gussinski ja riigikompanii Russkoje Video juhid riisusid riigilt vähemalt 10 miljonit dollarit.

Netiportaal Gazeta.Ru teatas aga uurijate sõnadele viidates, et Gussinskit kahtlustatakse 100 miljoni dollari riisumises.

Valdusfirma Media-Most advokaat Pavel Astahhov ütles Interfaxile omakorda, et Gussinski kutsuti teisipäeval andma tunnistusi eriti tähtsate asjade uurijale Vladimir Danilovile, kes uurib Media-Mosti turvateenistuse ebaseaduslikku jälitustegevust. Advokaat oletas, et Gusssinskit taheti küsitleda 11. mail firma ruumide läbiotsimise käigus konfiskeeritud heli- ja videosalvestistest, mis olid salaja tehtud kontserniga suhelnud tähtsate ametiisikute kõnedest.

Uurija Danilov väitis aga, et tal pole Gussinski arreteerimisega midagi pistmist, kuna see olevat toimunud kompanii Russkoje Video kuritarvituste asjus algatatud juurdluse raames.

Aprillis otsisid Media-Mosti läbi maskides maksupolitseinikud. Kompanii sõnul oli haarangu eesmärgiks sundida vaikima tema meediafirmad, mis esinesid kriitikaga Kremli aadressil. Ametnike sõnul oli läbiotsimine seotud kriminaaljuurdlusega.

Gussinskile kuuluva raadiojaama Ehho Moskvõ juht Aleksei Venediktov mõistis otse-eetris meediamagnaadi vahistamise hukka kui "matsliku, jultunud ja võimude poolt avalikult seadusevastase teo". Ta lisas, et Gussinski meediaväljaanded jätkavad tööd.

Valitsuse pressiesindaja Andrei Korotkov ütles Reutersile, et prokuratuur on sõltumatu ja seetõttu valitsus vahistamist ei kommenteeri.

Sellised sõnad ei rahuldanud juhtunu kritseerijaid, kelle hulgas on ka riigiduuma liberaalid, kes haistavad poliitilisi motiive.

President Vladimir Putin oli mõni tund varem sõitnud visiidile Hispaaniasse.

Venediktovi sõnul ei olnud vahistamise seesugune ajastamine juhuslik, sest see annab kõrgematele ametnikele võimalus oma käed puhtaks pesta.

Uudisteagentuur Interfax tsiteeris liberaalse Paremjõudude Liidu liidrit Boriss Nemtsovi, kelle sõnul on Gussinski vahistamine "tema kompanii Media-Mosti järjekordse hirmutamisega".

Nemtsovi sõnul ei ole Gussinski ohtlik, ning tulnuks kohtuprotsessini vabastada.

"Kas ta on süüdi mistahes kuritegudes, milles teda süüdistatakse, otsustab kohus," ütles ta

Vene uudisteagentuuride teatel hoitakse Gussinskit Butõrskaja vanglas, mitte Lefortovos, kus harilikult kõrge ametipositsiooniga vahistatuid kinni hoitakse.