Riigiprokurör Eve Oleski sõnul on teada, et tabatud isikud panid ka Saksamaal toime süüteo, üritades ärandada autot, ning seetõttu on võimalik, et Saksamaa menetleb esmalt lõpuni selle süüteo ning alles siis loovutab kahtlustatavad Eestile. Ühtlasi on võimalik, et enne kodumaale saatmist kannavad kahtlusalused ära karistuse, mille Saksa kohus neile Saksamaal sooritatud kuriteo eest määrab, teatas BNS.

Viljandimaal 48-aastase taksojuhi Jüri Heinsoo mõrvamises kahtlustatavast kahest mehest esimene, 29-aastane Viktor Kabanov jäi Saksamaal Gubenis sealsetele korrakaitsjatele vahele 27. aprillil. Tema arvatava kuriteokaaslase, 24-aastase Andrei Karanetsi tabasid Saksa politseinikud päev hiljem samas linnas ning said kätte ka taksojuhilt võetud Škoda.

Lõuna prefektuur sai 24. aprillil teate, et samal õhtul Viljandi bussijaamas kaks meest oma Škoda Suberbi peale võtnud 48-aastane Jüri Heinsoo jäi kadunuks ning temaga ei õnnestu ühendust saada.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Marja-Liina Talimaa ütles, et esialgu ei olnud uurijatel informatsiooni, mis viitaks tapmisele. "24. aprilli õhtust saadik kogusid aktiivselt Viljandi politseijaoskonna politseinikud informatsiooni, mille tulemusel leidsid nad 25. aprillil kella 21 paiku Viljandimaal asuvast tiigist kadunud taksojuhi vägivallatunnustega surnukeha," sõnas ringkonnaprokurör.

Esialgsetel andmetel löödi taksojuhti tömbi esemega pea ja keha piirkonda. "Tõenäoliselt tapeti mees 24. aprillil, kuid vigastuste ning surma saabumise täpsema aja osas annab vastuse ekspertiis," lisas Talimaa.