Momodou kaebas Lundi ülikooli Hallandi ja Helsingkrona maakonna tudengiorganisatsioonide ehk natsioonide peale, mis ei võtnud midagi ette, kui „džunglipeole“ saabunud külalised ilmusid kohale mustaks värvitud nägudega ja köied kaela ümber, vahendab The Local.

Pärast ajakirjanduses ilmunud teateid kaebuse kohta saabus Momodou kolmapäeva hommikul oma töökohta Malmö ülikoolis ning leidis raamatukogu brošüüride laualt postrid, millel oli kujutatud alasti ahelates meest, kellele oli külge monteeritud Momodou nägu.

„Meie neegerori on ära jooksnud,“ võis postritelt lugeda.

Raamatukoguhoidja sõnul oli hunniku postreid teisipäeva õhtul üle andnud üks tudeng ja need olid ilmselt välja prinditud raamatukogu arvutist.

„Ma tundsin end kohutavalt... tõesti, tõesti halvasti,“ ütles Momodou The Localile. „Minu jaoks on see tõestus selle kohta, et rassism on Rootsis tõeliselt olemas võrreldaval tasemel USA lõunaosariikidega 1970. aastatel.“

Momodou kaebas juhtunu kohta taas politseile.

Vastutuse postrite tegemise eest võttis Lundi ülikooli tudengiajalehes Lundagård vastuoluline kunstnik Dan Park.

„Me tahan teha nalja fakti üle, et inimesed ärrituvad millegi sellise peale,“ ütles Park. „Mõned inimesed solvuvad kõige peale. Neil puudub huumorimeel.“

Momodou loodab, et nüüd, kui süüdlane on teada, näitavad ülikool ja politsei, et selliseid tegusid ei lasta karistamatult korda saata.

Samuti kurjustas Momodou poliitikute peale, kellest keegi „orjaoksjonit“ avalikult hukka ei mõistnud. Momodou arvates oli reageeringu puudumine traagiline.

„Ma olen Rootsi kodanik ja paljud afrorootslased tunnevad end rünnatuna,“ ütles Momodou. „Ma ei lase ennast hirmutada. See ainult kannustab mind oma õiguste eest võitlema.“