Prantsusmaa presidendi ähvarduse kutsus esile uudisteajakirjas Le Point ilmunud artikkel „24 nõuannet presidendile enne abielu mademoiselle Bruniga”, vahendab Daily Telegraph.

Üks ajakirjas avaldatud nõuannetest oli: „Ärge tutvustage oma uut naist poegadele, Barack Obamale või ükskõik millisele ilusale mehele.”

Värskes raamatus „M. Le President” annab Le Point’i peatoimetaja Franz-Olivier Giesbert enese sõnul üksikasjaliku ülevaate artiklile järgenenud presidendi vihasest telefonikõnest.

Sarkozy helistas väidetavalt varsti pärast artikli ilmumist 2008. aasta jaanuaris. Kõne algas paari viisakusväljendiga, enne kui muutus maruvihaseks sõimuks.

„See artikkel on kõnts ja ma peaksin teie näo üles peksma,” ütles Sarkozy Giesbert’ile.

„Kas te ähvardate mind?” küsis Giesbert vastu.

„Te olete selle ära teeninud. Ma ei tea, mis mind tagasi hoiab,” kuulutas president.

„Pole mingit põhjust, miks teie ja Carla peaksite end solvatuna tundma,” püüdis ajakirjanik presidenti rahustada.

„Ma olen kindel, et te läheksite vihast lõhki, kui ma kirjutaksin, et teie naine on hoor, kellega kõik on maganud, ja kes tahaks seksida isegi teie lastega,” kurjustas Sarkozy edasi.

„Meie ajakiri ei ole kunagi väitnud, et Carla on hoor,” vastas Giesbert.

43-aastane proua Bruni-Sarkozy saavutas kergemeelse kuulsuse terve hulga kuulsustest armukeste tõttu, kelle hulgas olid Mick Jagger, Eric Clapton ja Donald Trump. Kurikuulus on Bruni tsitaat: „Ma tüdinen monogaamiast kergesti.”

Giesbert väidab, et Sarkozy üritas survet avaldada ka Le Point’i omanikule, luksuskaupade tootjast miljardärile François Pinault’le, et viimane Giesbert’i vallandaks, kuid edutult.

Giesbert väidab, et olukorra lahendas Bruni, kes helistas ja ütles: „Andke talle andeks. Aga Nicolas on nii armunud, te saate aru. Ta ei kannata, et inimesed kirjutavad neid asju minu kohta.”