"Kõigepealt ma tahan näha, et ÜRO või Aafrika Liidu uurimiskomisjon tuleks Liibüasse ja veenduks ise, millega siin tegemist. Me laseme neil takistusteta töötada," lubas riigipea.

Gaddafi kinnitas eilses ajaleheintervjuus veelkord, et riigis käib võitlus Al-Qaida terroristidega ja väljendas nördimust rahvusvahelise kogukonna toetuse puudumise üle, vahendab BNS välisagentuure.

"Ma olen imestunud, et keegi ei taha mõista, mis tegelikult toimub. See on terrorismivastane sõda," ütles Gaddafi väljaandele Journal du Dimanche.
"Meie julgeolekujõud on teinud läänega pikka aega koostööd. Me aitasime teid viimastel aastatel väga palju. Ja nüüd, kui terrorismivastane sõda käib Liibüas - nüüd ei aita meid vastutasuks keegi," kurtis riigipea.
Päev varem nõudsid Liibüa võimud, et peatataks ÜRO Julgeolekunõukogu poolt kehtestatud sanktsioonid.

Liibüa valitsuse ametlikus pöördumises maailmaorganisatsiooni poole kinnitati, et opositsiooni meeleavaldajate vastu on kasutatud vaid "vähest jõudu" ja sanktsioonid tuleks peatada niikauaks, "kuni tõde juhtunu kohta on välja selgitatud". Samuti eitab Liibüa juhtkond inimõigusterikkumisi.

"Jõudu on kasutatud vaid kaost ja terrorismi külvata terroristide ja äärmuslaste vastu ning sedagi vähesel määral. Äärmuslased tahavad levitada anarhiat ning tappa sõdureid ja tsiviilisikuid," märgitakse pöördumises.

Gaddafi on juba varemalt väitnud, et rahvarahutused organiseeris terrorivõrgustik Al-Qaida ja lubanud vastuhakku viimase meheni.
Liibüa riigipea meenutas sellega seoses oma teeneid Euroopa Liidule ebaseadusliku sisserände ohjeldamisel, mis on koguni tema populaarsust rahva seas kahandanud.

"Tuhanded inimesed hakkavad Liibüast Euroopasse ründama ja keegi pole neid takistamas," hoiatas Gaddafi.

ÜRO hinnangul on Liibüa rahvarahutustes hukkunud üle tuhande inimese, inimõigusorganisatsioonide info kohaselt on aga inimohvreid rohkem kui 6000.