Mustlas vändatava täispika komöödiafilmi stsenaristi Peep Pedmansoni sõnul räägib lugu sellest, kuidas aastaid maalt eemal olnud Väino sinna tagasi satub. “Väino kohaneb maaga ja vastupidi ning kummalegi pole see kohtumine kerge,” lausus Pedmanson. “Koos temaga satuvad muidugi maale ka Valdur, Maie ja Silvi.”

Filmi väntava firma Ruut Pictures produtsent Tõnis Haavel ütles, et linateosest peaks aru saama ka need inimesed, kes pole “Vanade ja kobedate” seriaali televiisorist näinud. “Loodame, et meie filmist saab võrdväärne järglane aastakümnete tagustele menukatele komöödiafilmidele nagu näiteks “Siin me oleme”,” lausus Haavel. “Valdur ja Maie on juba niigi populaarsed kujud, kõrvalosades löövad kaasa aga Eesti parimad komöödianäitlejad.”

Lisaks Madis Millingule ja Henrik Normannile võib kinolinal näha Egon Nuterit vanaaegse jalgrattaga sõitva ja oma koera taga otsiva Mustla mehena ning Marko Matveret maasturiga ringi kihutava matsholiku külamehe rollis, aga ka Peeter Oja, Jan Uuspõldu, Viire Valdmat ja Robert Gutmanni.

Erinevalt seriaalist mängivad Normann ja Milling filmis ka iseend ehk kaht raadiosaatejuhti.

Millingu sõnul valiti Mustla Otepää ja Tallinna kõrval üheks võttepaigaks eelkõige seetõttu, et see on väga ehe Eestimaa väikelinn — lähestikku asuvad nii kirik kui kõrts, ka ei risusta vanade puitmajadega ääristatud peatänavat nõukogudeaegsed ehitised. Teatud rolli mängis seegi, et legendi järgi on Valduri sünnipaigaks just Mustla.

Kuigi filmivõtete tõttu tuleb kohalikel elanikel oma igapäevaste asjade ajamiseks põigata läbi hoovisoppide või oodata, kuni neil lubatakse üle tee poodi minna, suhtuvad nad Mustlas filmitegemisse üldiselt pooldavalt. “Need tegelased on ju toredad ja nagu elust enesest, nende vastu pole meil midagi,” ütles üks eemalt võtteid jälginud papi. “Oleks siin tegemist mingi “Wremja”-taolise saate filmimisega, oleks suhtumine hoopis teistsugune.”

Mustla lapsed aga ootasid kannatlikult filmitegijate puhkepausi, et neilt autogrammi küsida. “Vanade ja kobedate” ainetel vändatav film peaks Eesti kinodesse jõudma veel tänavu detsembris. Tootjad peavad aga silmas ka välismaist kinopublikut, kellele on kavas näidata linateost “Made in Estonia” nime all.