Lähikuudel korraldab Avatud Eesti Fond Tallinnas, Tartus ja Rakveres vabaühendustele suunatud vaba tarkvara koolitused. Eesmärgiks on kodanikeühendustele iseseisvate ja loovate praktiliste tarkvara kasutamise oskuste õpetamine. Koolitustel räägitakse avatud lähtekoodiga kontoriprogrammidest, kiirest infovahetusest, lihtsate veebilahenduste loomisest, pilditöötlusest ja pildihoidlate süsteemidest.

Eesti kodanikuühenduste e-võimekuse analüüs ja selle tõstmine on veel võrdlemisi vähe tähelepanu pälvinud, kuigi vajadus selle järele on kasvav.

„Avatud Eesti Fondile laekuvate projektitaotluste põhjal võib julgelt väita, et ühendused küsivad tohutuid summasid programmide soetamiseks, mis on valdavalt tasuta lahendustena saadaval. Vestlustest taotlejatega on selgunud, et vaba tarkvara ega tasuta tarkvara lahendustest ei olda lihtsalt laiemalt teadlikud,“ kommenteeris Avatud Eesti Fondi Avatud valitsemise programmi koordinaator Kelly Grossthal.

Koolitused toimuvad 2-päevaste tsüklitena reedeti ja laupäeviti Tallinnas, Tartus ja Rakveres kolmel teemal:

* Kontoritarkvara OpenOffice
* Pilditöötlus ja fotode talletamine
* Kodulehekülgede loomine

Koolitused toimuvad eesti keeles.

Täpsema info, kandideerimistaotluse ning moodulite kirjeldused leiab Avatud Eesti Fondi koduleheküljelt: http://www.oef.org.ee/vabavara