Grippi haigestunute arvu juurdekasv aeglustunud, kuid gripi kõrghooaeg võib saabuda veebruari lõpul või märtsi algul, hoiatab terviseameti epidemioloogianõunik Kuulo Kutsar.

Tänavu ei ole grippi haigestumine nii suur kui oli möödunud aastal. “Arvestades seda, et enamiku haigusjuhtudes põhjustab seesama viirus, mis ringles möödunud aastal, aga sel aastal ei ole see viirus enam pandeemiline, vaid on muutunud hooajaliseks, siis seetõttu on haigusjuhtumite arv on väiksem ja haiguse raskus on väiksem,” rääkis Kutsat Delfile.

“Vaktsineerimine on kõige tõhusam võte hoidmaks ära grippi haigestumist ja tüsistusi,” leiab Tõstamaa perearst Madis Veskimägi.

Hea Delfi lugeja, gripiga võitlemisest ja rohke teejoomise abil kiirest tervenemisest oleme me palju kuulnud. Millised on aga sinu nipid üldse mitte haigestumiseks? Kuidas pääseda sest iga-aastasest haigestumiselainest ja hoida end pooltõbiste töö- ja koolikaaslaste juuresolekule vaatamata terve ja kõbusana?

Ootame teie mõtteid meiliaadressil rahvahaal@delfi.ee. Kui registreerid end rahvaajakirjanikuks, võid eriti hea loo või foto eest saada ka tunnustatud ning võita preemia! Kasutada võib ka Rahva Hääle vormi.