Rünnaku eesmärk oli tulistada ja tappa 20 minuti jooksul nii palju inimesi kui võimalik, selgub Taani julgeolekuteenistuse PET lindistustest, mille avaldas esmaspäeval ajaleht Ekstra Bladet, vahendab The Local.

Kolm meest sõitsid Taani 29. detsembri õhtul. Nad kohtusid Kopenhaageni lähedal Herlevis Mørkhøjvejl asuvas korteris, et arutada, kuidas Jyllands-Posteni toimetust rünnata.

Ühispalve ajal ütles üks mees: „Kui uskmatud on kokku kogutud, siduge nad kinni ja lõigake nende kõrid läbi.”

Meeste eesmärk oli tulistada ja tappa 20 minuti jooksul nii palju inimesi kui võimalik. Pärast palvust lahkusid nad korterist, kuid politsei arreteeris nad. Läbiotsimisel leidis PET automaatrelvi, summuteid ja tugevat teipi.

Glostrupi kohus otsustas eelmisel neljapäeval, et 29-aastane Liibanonis sündinud Rootsi kodanik Munir Awad, 30-aastane Rootsi kodanik Omar Abdalla Aboelazm ja 44-aastane Rootsis elav Tuneesia kodanik Mounir Dhahri jäävad üksikvangistusse.

Esmaspäeval otsustas Rootsi Attunda kohus pikendada 37-aastase Tuneesia päritolu Rootsi kodaniku Sahbi Zalouti vahi all hoidmise tähtaega. Arvatakse, et viimane oli rünnaku ettevalmistamisega seotud.

Ajaleht Jyllands-Posten avaldas 2005. aastal 12 karikatuuri prohvet Muhamedist, mis tekitasid viha kogu islamimaailmas.